Oliver Ivanović: Čekam pravdu 1Foto: wikipedia

Lider Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Oliver Ivanović izjavio je za Politiku da još čeka pravdu i da veruje da će da Apelacioni sud u Prištini doneti oslobađajuću presudu posle njegove žalbe na presudu kojom je osuđen na devet godina zatvora za ratni zločin.

Ivanović podseća da se sutra, 27. januara, navršava tačno tri godine otkako je u zatvoru i da bi tada i Apelacioni sud trebalo da odgovori na žalbu.

Nažalost, sud u ovoj fazi nema neke fiksne rokove, a i kad ih ima, s lakoćom ih pobija uz obrazloženje da je predmet obiman i komplikovan, odgovorio je Ivanović Politici pisanim putem iz zatvora.

Ivanović je siguran da je svima jasno, posle dugog procesa, svedoka i materijalnih dokaza koji su priloženi, da on nema nikakve veze sa delom za koje je osuđen.

Siguran sam da u normalnim okolnostima ne bi trebalo ni da budem optužen, a kamoli osuđen. verujem da će veće doneti jedinu ispravnu odluku, oslobađajuću presudu, rekao je Ivanović.

Nemam razloga da unapred sumnjam u časnost i profesionalnost sudija Euleksa, kao ni trećeg sudije Albanca. Advokati i ja imali smo principijelnu primedbu na mešoviti sastav veća, ali ne i bilo kakvu konkretnu primedbu, rekao je on.

Sve je moguće, ali sam prilično siguran da se greške prvostepenog veća ne mogu i ne smeju ponoviti, zaključio je Ivanović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari