Olovkom ćemo promeniti sumorni tok istorije: Pavle Grbović u Kragujevcu 1Foto: PSG Kragujevac

 

U sklopu predizborne kampanje a Kragujevac su juče posetili Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana i Aris Movsesijan, jedan od lidera ovog pokreta.

Cilj njihove posete bio je da podrže kandidate za odbornike na listi broj 10, na lokalnim izborima koji će biti održani u nedelju, 10. oktobra.

Tom prilikom u Pešačkoj zoni aktivisti PSG su sugrađanima delili propagandni izborni materijal, a zatim je u prostorijama stranke održan susret sa kragujevačkim novinarima.

Predsednik PSG, Pavle Grbović apostrofirao je razloge lošeg privrednog i ekonomskog položaja Kragujevca.

– Danas je Kragujevac sinonim za posledice centralizovane države, za posledice centralizovanog upravljanja ekonomskim sistemom. S obzirom da se naša koalicija zove „Srbija protiv nasilja”, važno je istaći da je centralizacija naše zemlje, zanemarivanje građana, zanemarivanje njihovih potreba na lokalnom nivou, sprovođenje projekata koji nisu u najboljem interesu građana, takođe jedan vid nasilja. I to je, takođe, nasilje protiv koga se mi borimo, istakao je Grbović.

Olovkom ćemo promeniti sumorni tok istorije: Pavle Grbović u Kragujevcu 2
Foto: PSG Kragujevac

I Grbović i Movsesijan nisu krili uverenost u pobedu na predstojećim izborima.

– Dolazi vreme kada ćemo olovkom da promenimo sumorni tok istorije u koji smo upali poslednjih 12 godina i da od 2024. uđemo ne samo u novu godinu kalendarski, već ulazimo u novu istorijsku epohu, rekao je Grbović na konferenciji za novinare PSG u Kragujevcu, rekao je Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Na lokalnim izborima u Kragujevcu Pokret slobodnih građana je na koalicionoj listi Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac na kojoj se nalazi još šest stranaka: Stranka slobode i pravde, Zajedno za Šumadiju, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranke, Nova demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari