Opet će Nemačka morati da interveniše

* Trebalo je uvrstiti Akcioni plan za prava manjina
U FOKUSU: Rumunija i Bugarska tek pre koji dan digle rampu, tvrde izvori Danasa

Ostavite komentar


  1. Отварање поглавља 26 значио би пристанак да се Срби у Републици Србији и правно признају као нациолана мањина на делу своје територије, а исто тако и као национална мањина у Хрватској, а не као конститутивни народ. Влада је одједном заборавила изјаву сопствене министарке која је рекла ла је србија шампион у поштовању права мањина, а сада, од јавности крије, да треба да прихвати нешто што ниједна нација на свету, која има своју државност, нити је прихватила нити би икада то била у стању да прихвати. Ту ин ни Инцко, који је своју каријеру стекао на "Зеленој трансверзали" не може са својим претњама помоћи.

  2. Nemačka je najviše doprinela razbijanju eks YU države. O tome pročitati u knjizi Miroslava Majkla Đorđevića pod naslovom "Decenija Iluzija". I sada se ta ista Nemaćka javlja kao pomiritelj zavađenih i zakrvljenih balkanskih plemena. O tempora o more"…

  3. Kakva god da smo banana država, imamo zakone o pravima manjina nasledjene od SFRJ i oni su medju najboljima na svetu. To je jedina stvar u kojoj Srbija može da se meri sa najrazvijenijim zemljama sveta. Čak i Vlasi i Bugari, kojih je zajedno par hiljada, imaju udžbenike na svom jeziku koje im plaća Ministarstvo prosvete i obrazovanja. Hrvata koji su prošle godine krenuli u osnovnu školu ima za ukupno dva razreda i oni imaju udžbenike na svom jeziku koji su im besplatni. Čak mogu da biraju da li će udžbenike koristiti od domaćih izdavača ili ih naručiti iz Hrvatske. Tako da je priča o tome da Srbija ne ispunjava te uslove – apsolutna glupost. U ovom slučaju to je čista neprincipijelnost, što bi rekli političari.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.