Opoziciji u Baču ukradena kamera kojom su snimali konstitutivnu sednicu: Nakon prijave krađe, policija nije ni došla na lice mesta 1Foto: Moj Bač

Opoziciona grupa građana “Moj Bač” saopštila je kako im je u petak, tokom pauze zasedanja konstitutivne sednice lokalne skupštine opštine Bač, nestala kamera sa stativom.

– Vladajuća većina je već na prvoj sednici pokazala svoje pravo lice. Tokom pauze zasedanja, nestala je kamera sa stativom koju smo doneli u skupštinu kako bismo, u interesu javnosti rada i u skladu sa poslovnikom, snimili tok sednice, a iz razloga što nije omogućeno video snimanje TV stanici, koja je izabrana u procesu javne nabavke – naveli su u saopštenju za javnost.

Dodali su da su od vladajuće većine tražili da im vrate kameru, ali su se oni ponašali “ignorantski”.

“A kada smo krađu prijavili policiji, umesto da odmah upute policajce na lice mesta, policija nas je pozvala da damo izjavu u stanici”, navela je grupa građana “Moj Bač”.

Optužili su policiju da nastavlja da primenjuje selektivno zakonska ovlašćenja i dužnosti.

“Društvo u kojem se krađa ignoriše, a zakon ne važi isto za sve, treba da se zapita za svoju sadašnjost i budućnost”, poručili su u saopštenju.

– Tražimo hitnu odgovornost za incident koji se dogodio na konstitutivnoj sednici i očekujemo da se počinioci identifikuju i odgovaraju za svoje postupke, kao i prekidanje zasedanja konstitutivne skupštine. Ova situacija na žalost, može da eskalira i jasno pokazuje kako će izgledati „Bač sutra“ pod trenutnom vlašću i zato je naša borba za pravdu i poštovanje zakona važnija nego ikada – zaključili su iz GG „Moj Bač“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari