"Opozicija će formirati vlast na Medijani": Dragan Milić saopštio ime predsednika opštine, niška opozicija poručila da SNS nema većinu ni u gradu 1Foto: Printskrin N1

Dragan Milić sopštio je danas da je pobeda opozicije u opštini Medijana „kristalno jasna“ i da će u ovoj opštini formirati vlast.

Milić je rekao da je u najvećoj niškoj opštini opozicija osvojila 60 odsto, a koalicija oko Srpske napredne stranke 40 odsto glasova.

On je poručio da će opozicija nakon formiranja vlasti u Medijani prvo sprovesti racionalizaciju kadrova koji rade u opštini i ozbiljna smanjenja javnih troškova u okviru opštine.

– Ljudi šta vam je? Nije ova zemlja bogata, da može da se baca kroz prozor – poručio je Milić

Rekao je da je dogovor o daljem delovanju na teritoriji ove opštine postignut lako i brzo.

Mladen Đurić, kandidat liste Dragan Milića, biće predložen za novog predsednika opštine, a Marko Aleksovski, kandidat liste Biramo Niš, biće njegov zamenik.

Milić je iskoristio priliku da pozdravi organizaciju pokreta Kreni-promeni koja nije učestvovala na izborima u Medijani i poručio da su sa njima postigli dogovor da oni preuzmu Kancelariju za mlade u okviru ove opštine.

Kandidat za gradonačelnika na junskim izborima ispred koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković poručio je da se opozicija u Nišu bori i da će se boriti protiv svih izbornih nepravilnosti bez obzira na opstrukcije sa kojima se susreću.

On je poručio da koalicija oko SNS u Nišu nema većinu i da neće moći da formira vlast, a da očekuje da će odgovori institucija na sve prigovore o izbornim neregularnostima biti u korist opozicije.

Stanković je podsetio da je niška opozicija svoju borbu protiv izbornih mahinacija i neregularnosti otpočela čim su izbori raspisani, ukazujući na nepravilnosti u okviru biračkog spiska.

Dodao je da su takođe ukazivali i na problem sa aplikacijom, za koju je rekao da postoje osnovane sumnje o njenoj verodostojnost.

Napomenuo je i problem lažnih manjinskih lista i falsifikacije potpisa, kao i da se opozicija u toku ovog izbornog procesa suočila sa brojnim pretnjama kao i medijskom zencurom, nastupajući na izborima bez pokrića lokalnih medija.

Stanković je rekao da je razlog za izbor ovog načina borbe, kroz institucije i crpljenjem svih pravnih resursa, ustvari način za opoziciju d apokaže građanima razliku između vladajuće stranke i njih.

Dodao je da je pitanje izbora u Nišu prevazišlo nacionalne okvire i da je postalo međunarodna tema, budući da su za epilog niških izbora interesovanje pokazale i međunarodne istitucije.

– Ja zaista verujem da sada nije u cilju nikome, a ne sudu, da krži zakon – rekao je Stanković.

Podsetio je da Viši sud u Nišu ima 72 sata, odnosno do petka 28. juna, da donese odluku nakon čega će predmet biti vraćen GIK-u i da je opozicija svesna da će ovaj proces potrajati ali da od njega ne odustaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari