Predsednik Odbora za ekologiju i poslanik SNS-a: Opozicija nepotrebno plaši narod 1Foto: Vojin Radovanović

Milimir Vujadinović, predsednik Odbora za ekologiju i poslanik SNS-a, koji se danas u Skupštini Srbije obratio odmah nakon poslanika Ekološkog ustanka, Aleksandra Jovanovića Ćutu i poslanike oko njega nazvao je lažnom ekološkom elitom.

Poslanici Ekološkog ustanka ostavili su Vujadinoviću fotografije koje su bili deo izložbe Ekološkog ustanka koja je, kako su rekli, svedočila o zagađivanju životne sredine tokom 12 godina SNS vlasti. Vujadinović ih je sklonio uz reči „da će im skloniti veš koji im je ostao“, a skupštinskog obezbeđenje ih je nakon toga bacilo.

Vujadinović je naveo da je Jovanović pre osam godina ushićeno presretao Aleksandra Vučića kako bi razgovarao sa njim.

Dodao je da su u SNS ogorčeni zbog toga što opozicija nepotrebno plaši narod, te poručio da niko nigde neće raditi dok se ne ispune ekološki standardi.

Napominjem da ekonomski, privredni, rudarski napredak ne mora po pravilu da bude suprotstavljen očuvanju zdrave životne sredine. Mnogo puta u istoriji ste imali takve primere, sve dok u projektu Rio Tinta zaštita životne sredine i zdravlja i ekonomski napredak ne budu kompatibilni, projekta neće biti, rekao je on.

Vujadinović je rekao i da neće učestvovati u cirkusu,ali da su sa zdravim argumentima uvek spremni da stanu pred narod, kao jedino merilo.

„Narod koji će sa nam učestvovati, nećemo skupljati po regionu, dovoditi iz Zagreba, dela političkog Sarajeva i bošnjačke elite. Jel stvarno neko misli da iz Tuzle i Sarajeva neko došao u Loznici, stao na kamion, koji je blokirao saobraćaj, na neprijavljen skup, pred hram srpske kulture, da jedan aktivista iz Tuzle i Sarajeva, neki Feđa Štukan ili Selman došao zbog dobrobiti građana Srbije?“, rekao je on.

Jel moguće da se Kapetan Dragan pojavi na nekom protestu u Sarajevu, upitao je, „kao što je to bio slučaj sa mudžahedinom, koji sam za sebe kaže da je bio snajperista Alijine vojske“, aludirajući na glumca Štukana.

Jovanović Ćuta sa poslanicima Ekološkog ustanka pratio je konferenciju Vujadinovića i nekoliko puta dobacivao „laž“ i „završavaj Milimire“.

Na pitanje koliko je kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, izgradio mini-hidroelektrana, Vujadinović je rekao da nema potrebu da posebno apostrofira ljude koji su nešto gradili po zakonu.

Profesorku Draganu Đorđević nazvao je kvazi-stručnjakom, te rekao da je bila zaposlene u ministarstvu Zorane Mihajlović kao i da je „dobijala apanaže jer je radila na projektu Rio Tinta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari