Opozicija: EU ima puno kritika Vučića

Ostavite komentar


  1. Svi smo svesni da je daleko daleko gora situacija sa slobodom medija nego 95-2000. Ima li smo nezavisne STB,B92, Radio Index, Blic i jos neke. Ako se neko seti neka dopise. Pink je bio Julovski sluga koga je Dinkic spasio rusenja. Isto je radio ovo sto sada radi ali 100 x gore.

  2. Predstavnici opozicije i neki predsednički kandidati su imali sastanak sa gđom. Mogerini, na kojem su je upoznali sa problemima u funkciionnisanju i poštvanju ustavno-pravnog sistema, odnosno nepoštovanju tog sistema od strane vladajuće koalicije. Takođe su je upoznali da su skoro svi mediji u Srbiji pod kontrolom SNSa. Nažalostto smo mogli čuti od učesnika sastanka, a ne i od same gđe. Mogerini, jer ovom sastanku mediji nisu (?) prisustvovali. Po
    rečima učesnika sastanka ona je prisutne obavestila da EU, pored reči hvale za neke Vučićeve poteze (dijalog sa Prištinom i postignute sporazme ), iznosi mu i reči kritike (pravosuđe, gušenje slobode medija ), ali da ne razume zašto te kritike vlasti ne dopiru do javnosti. Pa zbog pomenutog gušenja slobode medija i ne samo to, već i pretnji i progonu novinara koji nisu na "liniji". Zbog toga gospođo Mogerini Vaše kritike vlasti (čitaj AV), ne dopiru do javnosti u Srbiji, a rekao bih i da u svom obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije (koja sve više liči na buvlju pijacu), u kojoj ste primljeni degradirajuće, izneli reči kritike vlasti u

  3. Pa i Sama gospodja Mogerini odrzala je govor na osnovu informacija koje se njoj prezentiraju. Momentalno je i sama Evropa u haosu. Izbori sledecih nekoliko meseci u EU ne obecavaju neku buducu harmoniju. U Srbiji nece imati ko ni svetlo da ugasi, ako ovako nastavimo. Nista nece ostati sto ce biti srpsko. Ni EPS, ni Telekom, ni PKB, ni banje, ni mineralna voda, ni obicna voda. Sve je na prodaju samo se ceka trenutak. Postajemo sluge u svojoj kuci. Banke i strane firme iznose nemilosrdno sav profit iz zemlje,dok, srpski poreski obaveznici isplacuju zarade zaposlenima u tim firmama. Ovakva samoubilacka ekonomija stvara scenario VECNOG duznika. Gospodja Mogerini, mozda nam zeli sve naj bolje, ali mi moramo da shvatimo kud ide ova pogubna politika.Da je menjamo dok jos mozemo. Nije kriva SNS vec politika koju vode. SNS ima ite kako dobrih ljudi ali politika je pogubna.

  4. Nikako ne podrzavam DJB, ali su u ovom slucaju apsolutno u pravu! Sramno je sto je gdja Mogerini da uopste usla u Skupstinu kada je morala da zna sta se ovde dogadja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.