Opozicija: Kragujevačka vlast smenila nepodobnu direktorku ‘Urbanizma’ 1Foto: SSP Kragujevac

Skupštinska većina na čelu sa Srpskom naprednom strankom smenila je danas direktorku Urbanizma Vesnu Jovanović Milošević zbog toga što, kako tvrdi opozicija, nije podržala želju investitora da gradi osmospratnicu u starom gradskom jezgu.

Iz gradske vlasti su kao razlog za smenu Vesne Jovanović Milošević naveli to što je kod većeg broja ugovora došlo do kašnjenja ugovornih obaveza.

„U pitanju su planski akti drugog nivoa važnosti… Svi planovi su, ili u fazi nacrta, ili pred javnim uvidom, ni jedan nije dobacio do javnog uvida“ objasnio je član gradskog veća za investicije Aleksandar Milošević.

Odbornik Stranke slobode i pravde Obrad Turković (SSP), koji je na Administrativnom odboru izdvojio mišljenje, rekao je da se sprovodi „planirano urbanističko nasilje“ nad centrom grada.

Prema njegovim rečima pravi razlog za smenu direktorke je želja investitora da se promeni Plan detaljne regulacije Stara varoš, kojim bi se omogućila gradnja osmospratnice u Ulici Svetozara Markovića, na lokaciji Crvenog krsta.

Odbornik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović je ocenio da će objekat u Svetozara Markovića će imati više stanara, nego cela ulica, a zarada investitora će iznositi 20 miliona evra.

„Urbanistička mafija u gradu vlada. Do nekih od nas dolazi priča da je neko uzeo novac za izmenu plana za tu lokaciju“ rekao je Stevanović, nekadašnji gradonačelnik Kragujevca.

Za odbornicu SNS-a Natašu Jovanović sve je zasnovano na priči tipa rekla-kazala o kriminalu u najavi. Ona smatra da je reč o spin priči kragujevačke opozicije koja je počela zbog jednog članka u „Kragujevačkim novinama“ koji je, kako kaže, trebalo da bude istraživački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari