novi sadfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Opozicione stranke sa liste „Udruženi za slobodan Novi Sad“, kojoj je prema konačnim rezultatima Gradske izborne komisije (GIK) objavljenim danas pripao 21 mandat u Skupštini Novog Sada, žaliće se sudu na tu odluku i konačne izborne rezultate.

Kako je saopšteno iz te grupacije, opozicione liste su i „u ovako neregularnim uslovima“, prema zvaničnim rezultatima GIK, pobedile u svim delovima grada, osim u prigradskim naseljima.

Podsetili su i da je prema zvaničnim rezultatima GIK, lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ osvojila 87.791 glas, „što je 25,8 odsto od ukupnog broja birača kojih u Novom Sadu ima 339.223, ali da prema odluci GIK ima 58 procenata mandata u Skupštini grada Novog Sada“.

Ocenili su da je GIK „bezočno odbio“ sve njihove argumentovane prigovore, zbog čega će „pravdu potražiti na sudu žalbom na takozvane konačne rezultate“.

„Mi dobro znamo da je većinski Novi Sad protiv ovakve gradske vlasti i naša borba za oslobođenje Novog Sada će biti nastavljena“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari