Opozicija napustila sednicu Skupštine Kosova zbog odlaska ministarke iz sale 1Donika Gervala Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Demokratska partija Kosova (DPK) zajedno sa Demokratskim savezom (DSK) i Alijansom za budućnost Kosova (ABK) napustili su sednicu Skupštine Kosova na kojoj je vođena skupštinska rasprava o spoljnoj politici zbog odlaska sa sednice ministarke spoljnih poslova i dijaspore Doneke Gervala.

Predsednik parlamenta Glauk Konjufca je pojasnio da Gervala ima sastanak sa izraelskom delegacijom i da će se, čim se sastanak završi, vratiti na sednicu.

U tom trenutku je šef poslanika DPK, Abeljard Tahiri rekao da se ova rasprava tri puta odlagala upravo zbog činjenice da se obezbedi da na njoj budu premijer i šefica diplomatije.

„Donekle smo razumeli premijera koji je izašao, ali ni pod kojim uslovima ne razumemo odlazak ministarke. Zaista je ovo jadno. Napustićemo salu kao predlagači rasprave. Kao poslanička grupa napuštamo sednicu jer nismo zainteresovani da razgovaramo sami sa sobom“, kazao je Tahiri.

Posle njega, napuštanje sednice su najavili i poslanici DSK i ABK, dok je predsednik Konjufca zaključio sednicu rekavši da nema uslova za njen nastavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari