Opozicija nakon sastanka sa nemačkom državnom sekretarkom o litijumu: Nema nikakvih konkretnih garancija od Nemačke da će se poštovati ekološki standardi

Ostavite komentar


  1. Sto ne kopaju litijum u Nemackoj,tamo ga ima vise…nema kopanja litijuma, reseno…nek Vlada Srbije podnese ostavku,narod nece dati prirodu i zivot Srbije

  2. Postovani G-din. Lazovicu, mi nemamo nikakve ekoloske standarde a i ono sto imamo ne postujemo. Drugo, EU i Nemacka imaju standarde ali oni kod sebe nece da rudare cak i Nemacka koja ima nalazista u termalnim vodama koje su ekoloski prihvatljivije za eksploataciju litijuma. Trece do sada nigde nije koriscena tehnologija o kojoj prica Rio Tinto, sto znaci da smo mi zamorce i po tom osnovu a iskreno sumnjam u sve te ekoloske standarde koji ne postoje. Ziveli

  3. Labavi ste, uzmite Cutu i resice se sve. Vi sami niste kadri da to realizujete.

  4. Za tu Nemicu niko nije čuo,očigledno se sve radi na štetu Srbije!-Sve je to bajka o ludom i zbunjenima!

  5. Izradi Šulc ovog glupaka na brzinu, Nisu se ni slikali dovoljno, za jednu noć gotovo. Ne brinite za ekologiju, nemci su i za to carevi. Zamislite da je memorandum potpisan sa Rusijom ili Kinom šta bi bilo. Dobro smo i prošli!

  6. Кад Немачка обећа она испуни:
    -обећала је да неће учествовати у ратовима
    -обећала је да ће подржати Минске споразуме
    -обећава да чемо имати здравији Јадар него досад…..
    сила је то – кад обећа….

  7. Sacekati septembar da se vrate ljudi i idemo blokiranje auto puta,zeleznice

  8. Ako nas ovaj amater (a, možda i sns spavač) bude branio ne piše nam se dobro.

  9. E moja opozicijo, niko vas vise ne sljivi iz Evrope.
    Vucic ce biti tu dok god oni to zele

  10. Mi nismo u stanju da rešimo problem bacanja smeća u kontejner i pljuvanja po ulici a kamoli pitanje litijuma.

  11. Какву ингеренцију има Немачка да гарантује за поштовање еколошких стандарда приликом ископавања литијума у Србији. То је у надлежности владе Србије и Инвеститора. И ко даје право опозицији, да тврди да ископавање литијума нема подршку народа. Можда нема, а можда и има. То се утврђује референдумом. Дакле поштујте демократске процедуре, покрените референдум, па ће се сазнати има ли или нема подршке, али Вам нико не даје право, да узурпирате тумачење воље народа.

  12. Kakvi standardi ,ako je proces prerade sirovine korišćenje sumporne kiseline. Tako se ne radi ni u rudnicima olova, cinka,bakra,zlata. To će biti najprljaviji proces proizvodnje i tu niko ne loze da vam da garanciju. Jednostavno ruda mora da prodje kroz taj proces,a neće je u vazduh sipati sigurno,već u zemlju.

  13. „Шолц: Пројекат Јадар добар за Србију, литијум нам је потребан“

    Ова прича је завршена. Копа се.

  14. Doso Solc da ukuca poslednji ekser u kovceg zvani Srbija. A vi opozicijo sram vas bilo. Sto svi ne izadjoste zajedno na ulicu jutros. A i sve nas zajedno treba da bude sramota kad ovo zlo i dalje radi sta hoce.

  15. Vama mora biti jasno da tu nikakvi standardi ne pomažu….litijum koji dospe na površinu zemlje, može se putem zemlje, vode i čak vaduha deportovati u krvne sudove i tu je kraj svakome…bez obzira bio on multimijarder, kralj ili prosijak. Alveole i krvnih sudovi ne biraju šta ste.
    A sada vi kokošari, koji ste izdali opoziciju, gledajte šta ćete i kako ćete.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.