Opozicija predala predloge za izmene dva zakona radi poboljšanja izbornih uslova 129, March, 2022, Belgrade - Representatives of opposition parties and movements, who signed the Agreement for Responsible Serbia, held an emergency meeting today, on the occasion of a huge number of invitations to vote for phantom voters to addresses of citizens throughout Serbia. Danijela Nestorovic. Photo: M.K./ATAImages29, mart, 2022, Beograd - Predstavnici opozicionih stranaka i pokreta, koji su potpisali Sporazum za odgovornu Srbiju, danas su odrzali hitan sastanak, a povodom ogromnog broja poziva za glasanje fantomskim biracima na adrese gradjana širom Srbije. Photo: M.K./ATAImages

Opozicija je sinoć predala predloge izmena i dopuna dva zakona kako bi mogla da bude osnovana i komisija za kontrolu biračkog spiska što je najvažnija tačka pregovora vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova.

Danijela Nestorović iz Ekološkog ustanka precizirala za N1 da je reč o Zakonu o lokalnim izborima i Zakonu o jedinstvenom biračkom spisku kako bi bile primenjene preporuke ODIHR o kontroli  i reviziji biračkog spiska.

Prema njenim rečima, zakoni su poslati u ministarstva unutrašnjih poslaova  i za lokalnu samoupravu i državnu upravu na mišljenje.

Ona smatra da ima vremena za primenu zakona pre 2. juna i nada se njihovom izglasavanju na sednici Skupštine na kojoj će se izabrati nova vlada tokom prvomajskih praznika.

Očekuje se da danas bude održan sastanak predstavniak opozicje sa rukovodstvom RTS i RTV koji je u petak na zahtev RTS odložen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari