Opozicija u Beogradu u ponedeljak predaje potpise za dve inicijative: Traže smenu gradonačelnika Šapića i raspravu o gorućim gradskim problemima 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Odbornici Skupštine grada Beograda iz redova Ujedinjenih, DS, Moramo-Zajedno i NS trebalo bi da u ponedeljak predaju neophodne potpise za dve inicijative, da budu zakazane sednice Skupštine grada na kojima bi se razgovaralo o smeni gradonačlenika Aleksandra Šapića i o gorućim gradskim problemima, saznaje Danas iz redova gradskih odbornika.

Kako nam je rečeno, ove odborničke grupe sakupile su dovoljan broj potpisa za zahtev za sazivanje sednice, a posle podnošenja pomenutih zahteva, gradska vlast ima rok od 15 dana da zakaže sednicu na zahtev opozicije.

Prema rečima naših sagovonika, iz odborničkih grupa Dveri i Novi DSS zasad nema informacija o podršci ovim inicijativama.

Ipak, kako je ranije Danas pisao, iako opozicija ima neophodnih 39 potpisa za sazivanje sednice o smeni gradonačelnika, većine i dalje nema čak da za to glasaju svi odbornici Dveri i koalicije oko Novog DSS.

Pitanje je još i da li će ta sednica, ako bude zakazana biti i održana budući da opozicija nema kvorum za održavanje sednice, ukoliko na nju ne dođu odbornici većine. Ukoliko se to dogodi,  opozicioni odbornici će se ipak okupiti i obratiti se novinarima. Ukoliko sednica bude, to će biti prilika da opozicija pred građanima iznese sve zamerke na račun rada gradonačelnika i ukrsti argumente sa odbornicima vlasti, ali i razgovarati o gorućim pitanjima poput zagađenja, povećanja stanarina, energentima grada i ostalim važnim pitanjima za funkcionisanje Beograda.

Podsetimo, inicijativa SSP o smeni Šapića usledila je posle pisanja BIRN-a da mu je nelegalno ozakonjena nelegalna gradnja na Bežanijskoj kosi. Stranka slobode i pravde pozvala je odbornike ostalih opozicionih stranka da potpišu zahtev za sazivanje sednice Skupštine grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari