Opozicija u Novom Sadu osuđuje nasilje i mešanje SNS u izbore na Filozofskom fakultetu 1Foto: Ž.B.

Novosadska opozicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ koju čine: Srpska koalicija NADA, sve stranke Srbije protiv nasilja, Građanski pokret Bravo i Vojvođani – LSV najoštrije osuđuje mešanje SNS u izbor rukovodstva studentskih organizacija, kao i agresiju i nasilničko ponašanje koje je njihov režim uspostavio kao normalnu pojavu u svim segmentima društva, a koju smo imali prilike da vidimo u današnjim scenama sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

– Dokle je doveo SNS narativ mržnje, netolerancije, uvreda i prostakluka vidimo u slikama koje dolaze iz ustanove koja bi trebalo da bude poslednje mesto na kom se ovakvi događaji smeju desiti. Poslednjih 12 godina u javnosti se promoviše poremećen vrednosni sistem, posledice trpimo svi, a možda najviše mladi koji se oblikuju u takvom nakaradnom sistemu – kaže se u saopštenju.

Kako nastavljaju, fizički obračun omladine u obrazovnoj ustanovi mora da bude alarm za naše društvo, da smo dotakli dno.

Oni pozivaju sve da im se pridruže u borbi za nezavisnost univerziteta od politike i za normalne uslove za obrazovanje omladine i njihovu sigurnu budućnost u Novom Sadu.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari