Opoziciona lista “Može i drugačije” večeras je u centru Majdanpeka, završila kampanju za vanredne lokalne izbore 1Foto: "Može i drugačije"

Majdanpečani su večeras bili u prilici da u gradskom parku čuju program i upoznaju kandidate za odbornike za liste “Može i drugačije”. Ova opoziciona grupacija kampanju za vanredne lokalne izbore završila je večerašnjim skupom.

– Mi smo napravili ogromne promene na političkoj sceni u Majdanpeku koja se nije menjala poslednjih 30 godina. Ideja “Može i drugačije” je da za svaki problem pokažemo i realno rešenje, ali i da promenimo politiku kao takvu – rekao je obraćajući se Majdanpečanima nosilac liste “Može i drugačije” i kopredsednik pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević.

Naglasio je takođe da nije cilj zatvoriti rudnik u Majdanpeku, već da kineska kompanija ZiJin mora da poštuje zakone Srbije, da poštuje radnike i njihova prava, a ne da se tretira kao jeftina radna snaga, kao i da mora da se stane na put trovanju vazduha, vode i zemljišta.

Sugrađanima se obratila i kandidatkinja za odbornicu sa ove opozicione liste Snežana Todorović, prema čijim rečima je “Majdanpek postao kolonija, a Majdanpečane niko nije ni pitao da li pristaju na sraman ugovor između Srbije u Kine”.

– Čvrsto verujem da Majdanpek i Majdanpečani mogu i drugačije. Bili u selu ili u gradu, imamo Ustavno pravo da zivimo zdravo – naglasila je Snežana Todorović, dodajući da govori umesto sugrađana čije je pravo na izbor oduzeto onog trenutka kada su naprednjaci prodali rudnik u Majdanpeku kineskoj kompaniji ZiJin.

Uz poziv da glasaju za listu “Može i drugačije” Bežinarević je istakao da “pravi predstavnik naroda ima obavezu da, kada je to potrebno, napusti skupštinsku salu i govornicu zameni ulicom”.

– Pravi predstavnik naroda mora da bude uz svoje sugrađane. To je ono što smo radili, to je ono što ćemo nastaviti da radimo i to je ono što nas čini jedinom i pravom opozicijom u Majdanpeku – kazao je Bežinarević.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari