Miloš Vučevićfoot BETAPHOTO/EMIL VAŠ

Prvi put u istoriji Srbije premijer je toliko razvlašćen i nepitan za mišljenje, a politika koju Vlada vodi je toliko protiv naroda, izjavio je danas generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) Peđa Mitrović povodom 100 dana rada kabineta Miloša Vučevića.

itrović je u pisanoj izjavi istakao da Vučević danas slavi 100 dana kako je postao „premijer bez portfelja“, a Srbija kako su je pod „nejakim premijerom stigle sve muke ovog sveta“

„Nijedno važno pitanje u zemlji danas nije u njegovom rukama. Povampirenje teme litijuma, zbog kog se podigla Srbija, predvode predsednik, ministar finansija i predsednica Skupštine“, dodao je Mitrović.

Kako je naveo, Vučević se nije oglašavao ni oko pokradenih izbora, a i moguće nove izbore nije najavio on, nego ministar za javna ulaganja Darko Glišić.

„Vučević se i toj žurci priključio kad su svi drugi otišli kući. Vučevića su na mestu premijera sveli na njegovu pravu političku meru – zamenskog portparola Vlade, kom daju da se oglasi tek kada je stvar završena i više ne može ništa da upropasti“, rekao je Mitrović.

Prema njegovom mi[ljenju, nikada premijer Srbije nije bio čovek u čije političke sposobnosti rođena stranka toliko ne veruje.

„Kakav premijer, takva Vlada, takvi rezultati u prvih 100 dana – nikakvi“, zaključio je Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari