Opozicioni poslanici na protestu "Srbija protiv nasilja" u Nišu (VIDEO, FOTO) 1Foto: Siniša Obrenić

Poslanik poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije Đorđe Stanković izjavio je večeras, na protestu „Srbija protiv nasilja“ u Nišu, da će uskoro biti izbori i pozvao Nišlije da se ujedine i oslobode svoj grad.

„Mi ne želimo više da budemo opozicija, želimo da budemo vlast, da vodimo ovaj grad i da vama pružimo bolju budućnost“, poručio je on građanima Niša.

Stanković je istakao da je 1996. godine „sve krenulo iz Niša i da će opet sve krenuti iz Niša, ali ovog puta neće izbeći 6. oktobar“.

Poručio je da u Nišu moraju da odlučuju Nišlije.

Opozicioni poslanici na protestu "Srbija protiv nasilja" u Nišu (VIDEO, FOTO) 2
Foto: Siniša Obrenić

„Ja sam ovde zbog svoje dece. Smatram da oni zaslužuju dostojanstven grad, da zaslužuju da ovaj grad bude grad univerziteta, privrede i ekologije. Želim da koristimo sav potencijal koji postoji, međutim, mi ga ne koristimo“, istakao je on.

Stanković je rekao da se „oni koji su talog društva bave našom infrastrukturom, degradiraju univerzitete i uništavaju sve što dotaknu“.

Poslanica Stranke slobode i pravde Jelena Milošević rekla je da su odgovorni prema sebi, svojoj deci, porodici, prijateljima, prema Nišu i Srbiji.

„Odgovorni smo da se borimo protiv ovoga što izjeda društvo, protiv nasilja koje se uvuklo u svaku poru ove države. Odgovorni smo da se borimo protiv ove vlasti, jer je ona glavni generator nasilja“, istakla je ona.

Opozicioni poslanici na protestu "Srbija protiv nasilja" u Nišu (VIDEO, FOTO) 3
Foto: Siniša Obrenić

Ona je istakla da su „nasilje Aleksandar Vulin, koji je zadužen da se brine o našoj bezbednosti, i Bratislav Gašić koji izdaje naredbe policiji“.

Milošević je kazala da je „nasilje i to što je Jovana Jeremić jedan od izvora informisanja, kao i svaka stranica Informera i Kurira“.

„Nasilje je što je naš RTS njihovo pravo da ne znamo ništa. Svako obraćanje Aleksandra Vučića je nasilje nad Ustavom, medijima, istinom i zdravim razumom. Nasilje je što su nam grad pretvorili u ispostavu Srpske napredne stranke i što je Biro za zapošljavanje preseljen u kabinet gradonačelnice“, ocenila je ona.

Prema njenim rečima, nasilje je i što im sugrađani rade u privatnim fabrikama tri smene za minimalac, kao i to što su izgubilli 10.000 ljudi za 11 godina.

Opozicioni poslanici na protestu "Srbija protiv nasilja" u Nišu (VIDEO, FOTO) 4
Foto: Siniša Obrenić

Odbornik u Skupštini gradske opštine Pantelej i predstavnika stranke Zajedno u Nišu Slaviša Dinić rekao je da je „hrabrost postala najtraženija vrlina poslednjih nekoliko godina“.

„Svesni smo da će mnogi od vas koji su se odvažili da večeras dođu ovde koliko sutra imati problem na poslu od stranačkih nameštenika, poslušnika i slugu ovog prokletog režima. Nisu krivi samo oni, krivi smo i mi što ne dižemo glas, što ćutimo“, rekao je Dinić.

On je istakao i da je Niš u poslednjih 12 godina „izgubio dušu i ono gospodsko u sebi“.

Opozicioni poslanici na protestu "Srbija protiv nasilja" u Nišu (VIDEO, FOTO) 5
Foto: Siniša Obrenić

Poslanica poslaničke grupe Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije Danijela Nestorović rekla je da „moramo da sačuvamo ono što nam je Srbija dala“.

„Moramo da sačuvamo naš vazduh, našu vodu, našu zemlju i našu decu. Ovo je njegova životna pozorišna predstava“, navela je ona, misleći na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Poručila je i da Radio-televizija Srbije mora da se otvori.

„Narod u Nišu ne zna šta se dešava u Vranju, u Nedeljicama, sa inspektorima Milenkovićem i Mitićem, šta se dešava i kakav se kriminal dešava“, rekla je Nestorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari