Opština Štrpci: Zaustavljanje gradnje mini-hidroelektrane dok se ne proveri dokumentacija 1Foto: Zvonko Mihajlović

Radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mestu Obe reke biće zaustavljeni dok se ne proveri sva dokumentacija i papiri koje „Matkos grupa“ poseduje, saopšteno je danas iz opštine Štrpce.

To je odlučeno na sastanku predstavnika opštine, građana, „Matkos grupe“, kosovske policije Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i regulatorne kancelarije za energiju koji je danas održan u Štrpcu.

Iz opštine Štrpce nakon održanog sastanka je saopšteno da se ulažu svi napori kako bi se ova situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaluđerke i Bolovanke teklo nesmetano.

„Naš primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi građana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono sto stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika“, naveli su iz opštine.

Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni, ali i da se neće zaustaviti na ovome jer će u narednom periodu intezivirati sastake sa svim revlevantnim institucijama kako bi pronašli trajno rešenje.

Iz opštine su jos jednom osudili prekomernu upotrebu sile koju je uptrebila jedinica Rosu u petak i naveli da će takođe tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari