Optuživali se za "raspad" protesta (VIDEO )

Ostavite komentar


  1. @svaka čast za *danas*
    Шта је ту објективно ако се не каже да је вербални сукоб започела управо та "једна учесница", да се она јасно декларисала као монархиста, да је претходног дана правила крш на митингу подршке мигрантима, да од сутра напушта протест јер неће са комуњарама који су разбили протест и слично.

  2. Iz kakvog su društva potekli, tako se i ponašaju!
    Neosmišljeno, neorganizovano, dezorijentisano, uz samozvane lidere, (više lidera nego učesnika protesta), i eto rezultata…
    Kao da je Vučić režirao!

  3. posle godina i godina sahranjivanja svega sto je normalno u srbiji, ocigledno je novonastale generacije nemaju niti znanja ni kapaciteta niti vizije koju bi mogli da artikulisu u protest podrzan od kriticne mase stanovnistva koja bi dovela do tektonskih promena. gledano iz inostranstva, srbija je beznadezna kaljuga i ovi mladi nista nece postici ovim protestima. zrtva koju treba da podnesu jeste zrtva vremena usmerena na licno obrazovanje i na emigraciju. zivot je jedan – ne trosite ga na nesto nepopravljivo!

  4. Ne dozvolite da vlast putem svojih službi, u prvom redu BIA, razbije ovaj protest koji predstavlja poslednju nadu za ovu napaćenu zemlju. Mesec dana vlast pokušava da obesmisli protest podržavajući njegov "karnevalski" karakter. Vlastodršci su svesni da nailaze ispitni rokovi i letnji raspust i da će se protest, ukoliko potraje u ovoj formi, urušiti sam od sebe. Nedozvolimo da se to i dogodi. Ukoliko se to desi onda smo gotovi jer će narod izgubiti svaku nadu da nešto može da se promeni. U ovom trenutku studentima je, pre svega, potrebna podrška, što masovnije pridruživanje protestima kako bi videli da u svojoj borbi nisu sami. Ne zaboravite da oni danas biju bitku, kako za sopstvenu budućnost, tako i za budućnost svih nas, njihovih roditelja, njihovih baka i deka, naše dece, naših unučića itd. Zbog toga, SVI na ulice! Političke stranke treba i dalje držati na distanci od protesta, ali je jako bitna što aktivnija podrška i učešće drugih građanskih pokreta, inicijativa i sindikata. Svi smo videli koliko je bio zajednički protest sa sindikatima vojske i policije ili protest povodom godišnjice rušenja u Savamali. Red je da što aktivniju ulogu u "čuvanju vatre" preuzmu pokreti poput inicijative Neda(vi)mo Beograd, Podrži RTV iz Novog Sada, Lokalni front iz Kraljeva, UPSS iz Niša i sl. Zato, SVI na ulice jer tiče se svih nas!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.