Pokret za promene i progres: Polovina ukupnog broja stanova solidarnosti u Kragujevcu je prazna i ne koristi se 1Foto: Z. S. M.

Od 104 stana u Kragujevcu koji su opredeljeni za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima, polovina je prazna i ne koristi se, saopštio je danas Pokret za promene i progres (PPP).

U ovoj organizaciji su izračunali da je vrednost tih stanova oko dva miliona evra, kao i da se komunalni i režijski troškovi redovno izmiruju iz budžeta grada, a oni propadaju i ne koriste se.

Saopštili su i da su informaciju o broju stanova solidarnosti dobili od gradske uprave pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

„Iz informacije vidimo da je za 18 stanova potrebno renoviranje ili saniranje. A u poslednjih 10 godina nije uložen ni jedan dinar u ove stanove. Podsećamo da se grad bavio obnavljanjem fasada na privatnim kućama i zgradama čiji vlasnici rentiraju lokale i stanove“, naveo je PPP, koji vodi nekadašnji funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) u Kragujevcu Zoran Mladenović.

Mladenović je 2023. godine podneo ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine grada Kragujevca i istovremeno napustio odborničku grupu SNS, kako je naveo, zbog neslaganja sa načinom kako naprednjačka vlast vodi Srbiju i Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari