Organizacije za ljudska prava pozvale Vladu i predsednika Srbije da podrže Rezoluciju UN o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. Rezolucija je usmerena prema Srpskom narodu i država ne treba da stane iza ove podle namere! Kao u rezoluciji se ne pominju Srbi pa nije problem!? A to sto ce se svake godine dok se govori o zločinu pominjati da su to uradili srbi, to ništa!? Drugo, kvalifikacija „Genocid“ je politička a ne realnost šta se tamo dogodilo i zbog svega toga ne trebamo učestvovati ponižavanju nas samih, nego se treba boriti da do rezolucije ne dođe!

  2. Zavisno od ishoda ove rezolucije o optinskom genocidu, mislim da srbija treba da podrzi tu rezoluciju, a da se zatim kvartalno salje po jedan zahtev UN za rezoluciju o zlocinima nad Srbima, Narocito o brojnim zlocinima ucinjenih od strane podnosioca ovih zatheva, a znamo da je lista tih zlocina velika. Krenuo bih od onih streljanja djaka genicudom u Kragujevcu, a onda za koju godinu i drugih 10-ak rezolucija zavrsio taj proces sa genocidom u Jasenovcu. Mozda bi nakon neke pauze trebalo pripremiti i rezulucije o zlocinima od 1914 – 1918, genocid u Macvi itd.

  3. Да човека ухвати мука од оваквих “помиритеља”! И за свађу и за мир потребне су две стране, па и више страна. А зашто нисте покренули иницијативу да сви народи, који врше геноцид или су га вршили буду на тој листи – Јевреји, Енглези, Американци, Турци, Белгијанци, Немци, Хрвати, Муслимани … итд. па онда да се прогласи међународни дан сећања на жртве геноцида?! По ком критеријуму сте само Србе прогласили за геноцидни народ? И по ком критеријуму је та несрећа у Сребреници уопште и била геноцид? Те ваше “грађанске иницијативе у црном” веома личе на плаћене акције. Нека вам је част (и срамоту) та ваша “грађанска активност”!

  4. Ако желиш да унизиш или омаловажиш или ниподиштаваш Србе и Србију,нико то неће боље и темељније урадити од Србина.Тако да нам улизица,подлаца,увлакача и домађих издајника никада није недостајало.Да ли ико помену злочине који су они починили?Одговор је није а разлог је што се то не плаћа тако да се вероватно зна тарифа за пљување по Србији.Честитам “ независни и непоткупљиви“ Срби.

  5. Čini se da u Srbiji polako dolazi vreme da se zna kome opanci,a kome obojci i,na tom osnovu,svakome rezolutno odrediti gde mu je mesto

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.