Organizatori „Mirdite“ osudili podršku optuženima iz OVK

Sagovornici Danasa sa Kosova oprečno o umetnicima u kampanji "Sloboda ima ime - OVK"

Ostavite komentar


  1. Arnauti samo rade svoj posao, koji rade već više od stotinak godina?! Ništa se, u njihovom ponašanju i načinu poimanja sveta, nije promenilo. Ovu glupost, koja se poput menažerije, vuče po Srbiji, samo koriste da bi i dalje, srpske magarce, držali u onoj „magarećoj klupi“ iz koje nikako da izadjemo. „Mirdita-dobar dan“ je još jedan vid osvajanja teritorija i proterivanja onih koji ne pripadaju njihovom čoporu. Sve njihove predstave, svi njihovi napori, sva njihova kultura, književnost, nauka, istorija, geografija i politika, svode se na jedno te isto, odnosno, kako zauzeti što više teritorija i proterati domicilno, u ovom slučaju, srpsko stanovništvo. Njihove težnje se ništa ne razlikuju u Grčkoj, Makedoniji, Srbiji ili Crnoj Gori. TAMO GDE SU ONI DRUGIH NEMA?! Isto misle, istim ciljevima teže, učesnici ove „Mirdite“, profesori na fakultetu, lekari, književnici, slikari, ovčari sa Prokletija kao i onaj klošar koji se hrani na kontejnerima u Prištini. Naravno, mnogi sa ove strane „administrativne linije“, u ovoj šaradi, su pronašli način da nešto zarade ili, da se pojave kao ličnosti od značaja. Sa albanske strane gotovo da nemate ovako „napredne i prosvećene“ ljude, ultraliberalnih shvatanja. Živeći medju njima, svestan sam da se unapred smeju našoj urodjenoj gluposti i idiotizmu. Verovatno se pitaju, kako „Škije“ nikako da shvate?! Evo, pročitah izjavu nekog arnautskog „naučnika“, koji dokazuje da su Srbi nastali tek u 19 veku i to od arnauta, kao najstarijeg naroda na planeti. Možda bi za početak trebalo, ove kojima je „Mirdita“ toliko važna, poslati na „studijsko putovanje“ na Kosovo i Metohiju. Mislim da bi imali o čemu da pričaju, naravno, ako prežive.

  2. Mnogo naivne ove nvo sobarice, mnogo. Dovlacili su u Beograd velikoalbanske soviniste da promovisu svoju „istinu“ i naci-mafijasku „drzavu kosova“, prosle godine malo je falilo da dodje i „mlada umetnica i knjizevnica“ Atifete Jahjaga da promovise svoju „knjigu“, organizovali tribine gde se srpska kulturna bastina pokusavala prisvojiti i albanizovati i sada se kao cude jer su se ti isti Albanci u Pristini pokazali onakvima kakvi zaista jesu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.