Organizatori protesta traže od Vučića da građanima predstavi plan za Kosovo

Ostavite komentar


  1. Napred Srbi i ne posustajte!
    Rezim se nada da ce protesti da utihnu kao i ranije sto bi bilo pogubno po Srbiju!!!
    Oni su na tim mestima da rade za NAROD a ne obrnuto. Drzavne institucije treba da se oporave i pocnu da rade svoj posao a da se svim kriminalcima sudi. Ustav i zakon RS treba da se postuje ili nam nema zivota, drzava i nacija ce da propadne. Ovo je pitanja opstanka (bez preterivanja).
    Drago mi je da vidim da narod trazi da se konacno rezim izjasni zasto krsi Ustav i otudjuje Srpsku svetu zemlju. Bez Kosmeta Srbija nece opstati a da ne spominjem da ce nastaviti da nas rasparcavaju i unistavaju a rat ce tek onda biti neminovan !

    1. Organizatori protesta ,kako su se pšredstavili, to bni morali istro dapitaju i opozicionelideree koji stoje iza protesta.Jer,koliko je poznato, Jeremić je za celo KiM u našu korist,a izvukao je pitanje KiM iz UN ,predao Euleksu i postavio skalnadlozno pitanje Medjunarodnom sudu. Potom je morao da usledi neki drugi proces,iz Brisela. Z
      Saša Janković je bio za predaju Kosova Albancima i priznanje i stolica u UN.Da li se promenio stav njegovohg pokreta otkada je otišao. Tu je i šed Saveza za Srbiju Djilas. On je zanepriznavanje Kosova,ali omogućavanje ulaska u sve edjunarodne organizacije uključujući i UN.Nije šija nego vrat.Zoran Živković je za istu stvar ,kao i Zoran Lutovac iz DS. Tu je i Obradović za koga se više ne zna špta hoće. E pa dragi moji organizaori koji pišete u ime opozicionih prvaka koji vas organizuju imajute to u vidu. I znajte – o KiM neće odlučivati ni Beograd,ni Priština, već SAD,a mi se borimo da tu udje i Rusija. Ovo sve pišem radi realnog pogleda ,a ne samo ostraščenih stranačkih parola i jasno izražene velike mržnje prema Vučiću.Inale, njegv fan nisam,ali sa svakim vašim „zahtevom“ otkrivate suštinu protesta.

      1. Ako baš sve izvlačite iz konteksta i tražite unazad ko je zašta kriv, onda krenite od početka. Na primer od 1990 godine i sve šta se je od tada događalo i normalno uključite sve aktere. sve su započeli SPS , JUL i SRS koji su i dandanas na vlasti. Ko je potpisao kapitulaciju u Kumanovu i ko je sačinjavao tadašnju vladu je kriv za početak gubitka Kosova.

        1. Gospodine dragi,Kumanovski sporazum i sve ostalo je ugradjeno u Rezoluciju 1244.Svet,sem nekih zapadnih zemalja, pozivaju se na tu Rezoluciju a i na osnovu nje je i KFOR na teritorije KiM. Da je drugačije, zar bi nas toliko pritiskali da priznamo Kosovo.Uostalom,poslednja sednica SB UN u vezi sa formiranjem vojske tkz.Kosova nije ni jednog momenta negirala postojanje i značaj Rezolucije 1244. Dakle, nije ,poštovani , baš tako.

      2. Kad nepismen pokusava da napise to je kao kada nem pokusava da progovori.

  2. Zaista me je ganuo ovaj tekst. Morao sam dva puta da ga procitam. Napred narode Srbije. Pod hitno je potrebno osnovati vladu nacionalnog spasa Srbije da i narodu svane, iako se stanje ne moze promeniti preko noci sve je drugacije kada se zna da vlada radi i misli o drzavi i narodu a ne sta joj okupatori narede.

  3. Poštovani protestanti,
    Nije potrebno da smetate predsedniku , pošto odgovor na ovo pitanje možete pronaći sami na sajtu vlade republike Srbije , tako što ćete pročitati tekst Briselskog sporazuma . Posebno obratite pažnju na tačku 14. Podsetiću vas , da je taj sporazum potpisan 2013. godine , a vi tek sada , više od pet godina posle pitate predsednika za neki poseban plan , bilo o razgraničenju ili o nečemu drugom , koji postoji kao i Patkovgrad iz Diznijevih stripova .

    1. Izdajnicki BS a narod nije imao pojma sta je potpisano sve dok vucic nije ukinuo sve institucije Srbije na SRPSKOJ teritoriji i de fakto stvorio shiptarsku drzavu na Srpskoj teritoriji!!! Ostvario je to LAZUCI i manipulisuci narod i sve institucije RS. Predsednik je na toj poziciji da radi za narod i drzavu i da postuje USTAV RS na koji se zakleo. Ako ga krsi vec 6 godina TREBA da odgovara za to. Zasto Ustavni sud ne reaguje 6 godina? Zato sto je to deo iste garniture na vlasti koji rade za zapad a ne za Srbiju! NIKADA NIJE KASNO !!!!

  4. Gospodo dušebrižnici i čuvari nečega čemu ni ime ne znate, vaši huškaši i finansijer su danonoćno boravili u Ambasadama SAD i UK. Pokrajnu su ostavili na tacni teroristima. A setite se Jarinja i Brnjaka. Da li je neko od vas ikada bio u pokrajni i da li danas to sme da učini? Vučiću i Srbiji vi ste veći neprijatelji od Hardinaja i ekipe sa kojima su se vaši u privatnoj režiji sastajali. I da to što vi nazivate Kosovo, se zove Kosovo i Metohija.

    1. Tačno tako. Idite na Kosmet pa ratuje pošto vas ima dvesta-trista hiljada, očas posla ćete stići do Valone i Drača.
      P. S. Trideset šest hiljada do zuba naoružanih vojnika i policajaca sa oko hiljadu tenkova i bornih kola i sa devet MIG-29 (šest MIG-29 zu bili zatrpani pod Goleško brdo i kada su došli Rusi bili su taman toliko da ih otkopaju i rastavljene transportuju u Rusiju a sada su te iste MIG – ove samo osvežili i nama ih ponovo prodali) nije mogla ništa šačici od jedva hiljadu UQK a u Bujanovcu, Preševu i Medveđi da nije bilo NATO OVPBM bi stigao do Niša.

  5. Ko ste vi da vama predstavlja plan za KiM, uostalom, bićete pozvani na referendum pa se izjasnite.
    P. S. Upravo su današnje novine objavili da su slični zahtevi upućeni i Tačiju sa skoro istim zahtevima i primedbama da zaobilazi parlament R. Kosovo i ne izveštava ih o planovima za Kosovo. Preporuka, eto vam Jeremić on je onaj koji za Vučića testira javno mnenje.

      1. Mi smo narod, a narod mora da se postuje predsednik je tu radi naroda a ne obrnuto. Plan na astal da mi vidimi skim se on dogovara za oko kosova. Prvo je crtao granicu karlovac-karlobag.virovitica a sad daje Kosova a sta je sledece?

    1. Ti si Miodraze bas neuk a sa takvima se najlakse manipulise , da li ti je neko nekad rekao da si inteligentan

    2. Ja koliko vidim – vi hocete da pregovarate oko moje kuce?
      Nadam se da ce doci dan kad ce se pregovarati o vasim kucama a da vas niko nista ne pita.
      DaBogDa onom ko potpisuje na moju stetu, ni poroda ni naslednika. Izgleda da su Nemci bili u pravu – ni manjeg naroda ni vecih izdajnika.

  6. Predsednik se trudi koliko moze ali nece sve preko noci, jos uvek vucemo probleme proslih vlasti koje su nas dovele do lose pozicije ali idemo iz dana u dan samo hrabro, situacija ce biti bolja, samo verujte!

    1. Izgleda da je vucic shvato da autokratiji dolazi vlast pa angazuje osobe koje su u stanju da sastave prosto prosirene recenice. I ja verujem da ce nam biti bolje kada se rezimo ovih marioneta a sto se tice botova, svi ste na spiskovima koji ce posle biti dostupni narodu !!!

    2. Da, da, draga Ana Botina, odsad zaboravljamo sve činjenice, isključujemo vlastite oči, uši i mozak, i samo verujemo što nam Vođa kaže. Zanimljivo, isto to nam je i Vesić pre neki dan preporučio…

    1. Pogresan ili sarkastican komentar? Causeskog su ameri srusili, jedna od njihovih prvih akcija rusenja vlade i onda zaduzivanje kod MMF-a (a Causesku je bio otplatio sav spoljni dug Rumunije).

  7. Mislim da se svi gradjan Srbije i ako nisu prisutni na protestima u Bgd-u,unapred pridruzuju ovim zahtevima i mislim da bi protesti trebali da se organizuju u svim gradovima Srbije, da pokazemo da niko ne moze svojevoljno i van Ustava drzave i to na najbezobrazniji i najbahatiji nacin da rasparcava i deli nasu zemlju drugima na lepe oci, sto je nevidjen svetski presedan i civilizacijsko ruglo.Zna se sta se sa takvim izdajnicima radi i gde im je mesto, sigurno ne na celu drzave koju hoce da prodaju za licnu korist.

  8. Evo odmah da vam kažem da plana nema. On nema plan. Da ima davno bi ga obelodanio… ili predstavio narodu. Ali kako to nije uradio logično da nije doneo plan ili mu stav ovog naroda nije važan. Ako je to u pitanju i da mu mišljenje gradjana koje zastupa nije važno, onda znamo ko je nam predsednik. Od izdaje do prodaje. Trećeg nema.

    1. AV ima plan da izda Kosovo i svakodnveno ga sprovodi preko svih privatnih i nacionalnih medija. Mic po mic, svakodnevnim ispiranjem mozgova, lazima o zlatnom dobu, splacinama sa pinka, informera i ostalog prodanog sljama, sistemom toplo hladno dok narod totalno ne zaglupi i kao otupelo stado zaboravi da je nekad ponosan srpski narod bio.

  9. Koja nebuloza, pa to tražite ispred nemačke i američke Ambasade, oni imaju plan. Tražite da se javno obelodane ugovori za Fiat, Nis, Aerodrom itd, da se donese zakon o poreklu imovine.

  10. svaki put drugi zahtevi ,mislim da protestanti neznaju sta oce ,nemoze da se povataju kako bi prost narod reko

  11. Ovo pisu organizatori ili Vuk Jeremic? Ili organizatori za Vuka Jeremica ili Vuk za organizatore?

    Kako god bilo – Kosovo nije i ne treba da bude tema protesta vec socijalna i ekonomska situacija gradjana Srbije. Vracanje na nacionalnu i Kosovsku retoriku je najveca greska koju organizatori protesta mogu da naprave…

    1. Postoji mnogo razloga za protest. Kako je Vucic posejao tako ce i poznjeti. Sejao je gorcicu i cemer te se moze nadati dobrom prinosu. Ekonomski je iznurio narod porezima, akcizama, cenom energenaata, zakidanjima, smanjenjem plata, penzija, trudnickih i porodiljskih naknada, posejao je beznadje pa je 600 000 dece vec otislo u egzodusu, unistio je institucije Srbije na KIM, napunio dzepove srecnom Peconiju, ruzicastom Mitrovicu, vratio Karice, hipertrofisao mafiju…Svako ko protestuje zna zasto to cini, i svako ima pravo na to.

  12. Odlično. Napred Srbi! Konačno počinjemo da razmišljamo svojom glavom. On je činovnik zapravo (nelegitiman, samoprozvani doduše) a postavlja se kao sudija, bog, vlasnik života i smrti… Ne ide to tako. Mi smo mu poslodavac; nama treba da polaže račune. Ne samo u vezi kosova…

  13. ЉУЦКИ захтев!
    П.С. Више ми је до демократије него до правописа.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.