Orlić: Plenarno zasedanje PS CES prilika za otvoreni dijalog o važnim pitanjima 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić ocenio je danas, u razgovoru sa generalnim sekretarom Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje (PS CES) Asafom Hadžijevim, da će 60. plenarno zasedanje PS CES biti prilika za otvoreni dijalog o važnim pitanjima, posebno ako se uzme u obzir da je situacija u svetu komplikovana i delikatna.

„I kada pričamo o principima za koje se borimo danas, naša država je prepoznatljiva po zalaganju za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta. To ste mogli da čujete i od predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom obraćanja na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pre dva dana. I dok neki teritorijalni integritet doživljavaju kao frazu i floskulu, za nas je on princip“, rekao je Orlić, navodi se u saopštenju.

Orlić je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da Skupština Srbije bude domaćin zasedanja PS CES koje treba da se održi krajem godine i istakao da je svaki parlamentarni skup jedinstvena prilika za dijalog.

Sagovornici su se saglasili da je Srbija stabilna i sigurna zemlja s bogatim iskustvom u organizaciji važnih događaja međunarodnog ranga.

Hadžijev je istakao da je partnerstvo između Srbije i PS CES oduvek bilo na visokom nivou, što je još jedan signal da će Srbija biti odličan domaćin plenarnog zasedanja.

Generalni sekretar PS CES naveo je da je neupitno da će Srbija i Beograd, kao iskusni i sjajni domaćini opštepoznati po gostoprimstvu, organizovati plenarno zasedanje PS CES na najvišem mogućem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari