Orlić ponovo odložio sednicu Skupštine za sat vemena, traži da opozicija obezbedi kvorum 1Printskrin RTS

Maratonska sednica o odgovornosti ministra policije Bratislava Gašića za dva masakra početkom maja nastavljena je sa zakašnjenjem od dvadesetak minuta, da bi Vladimir Orlić dao pauzu od sat vremena. Razlog zato što opozicija koja je tražila sednicu nije prisutna u sali i nije dala kvorum za početak sednice.

Poslanika vlasti u skupštinskoj sali je dvadesetak, a predsednik Skupštine Vladimir Orlić tvrdi da opozicija nije došla, te da neće biti kvoruma.

„Lidera nema, pa nema. Znači ovako, ja čitam ovde tekst kako stoji, ali je vama potpuno jasno šta to znači, kad vas nema pa vas nema“, rekao je Orlić.

Evo Milivojević daje kvorum sa Gazele, samo ima jedan problem, opet vas nema. Koliko 30 i nešto? Znali, ponovo vam daje kvorum više od 20 poslanika većine i opet niste došli“, dodao je on.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i tokom sednice u utorak više puta je ponovila da neće predložiti smenu ministra Gašića, jer ne vidi da je on za bilo šta kriv.

Umesto njegove smene ona je navela da je njena ostavka na stolu i da mogu svi skupa da idu na izbore.

Opozicija je tvrdila da je Gašić očigledno malerozan čovek i da se tragedije dešavaju tamo gde je on. Spomenut je pad helikoptera kada je poginulo je sedmoro ljudi i jedna beba. Gašić je tada bio ministar odbrane.

„Ta helikopterska nesreća koja baš nema nikakve veze sa ovom tačkom dnevnog reda, ali je do sada tri puta pomenuta… Da vam kažem, znate šta je isto nedostatak odgovornosti i integriteta? To da, u to vreme nije podignut taj helikopter, da pokuša da spasi tu bebu, ta beba bi svakako, pretpostavljam, preminula zato što je to bio jedini način da se stigne do te bebe“, rekla je premijerka Srbije na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o smeni Gašića sa funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari