Orlić: Zakazivanje sednice 24 sata ranije u skladu sa poslovnikom, ne sprečava dopunu dnevnog reda

Ostavite komentar


  1. Verovatno je tumacenje g. Orlica tacno ali koliko se secam nekih ranijih objasnjenja oko poslovnika to je predvidjeno samo u izuzetnim slucajevima kada je potrebno doneti neke hitne mere i to sa samo jednom tackom dnevnog reda, mozda gresim, ali se ima utisak da se to primenju i kada nema zurbe a ako je ono sto rekoh tacno onda je opstrukcija na najvisem nivou posto je u Parlamentu mesto dogadjaja. Ako je pak tacno ono sto kaze g. Orlic onda treba izmeniti poslovnik i tacno definisati kada moze da se zakaze sednica u roku od 24 casa. Ziveli

  2. Nije me mrzelo da pogledam poslovnik pa tamo kaze:
    Član 86.
    Sednicu Narodne skupštine saziva predsednik Narodne skupštine pisanim putem, po pravilu, najmanje sedam dana pre dana određenog za početak sednice.

    Sednica Narodne skupštine može se sazvati i u roku kraćem od roka iz stava 1. ovog člana, pri čemu je predsednik Narodne skupštine dužan da na početku sednice obrazloži takav postupak.

    Sto znaci najmanje 7 dana ranije pisanim putem, to je redovno a ovo drugo moze biti samo izuzetno ne pravilo ali izgleda da ETF strucnjak se ne razume u pravo pa prihvata ono sto mu kazu „strucnjaci“ za pravo i kako ga krsiti. Ziveli

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 6. i 7. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.