Osmani na četvrtom Samitu Evropske političke zajednice u Londonu 1foto EPA-EFE/Denis Balibouse / POOL EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Predsednica Kosova Vjosa Osmani predstavljaće sutra Kosovo na četvrtom Samitu Evropske političke zajednice u Velikoj Britaniji, saopštio je njen kabinet.

Osmani će se na Samitu pridružiti liderima evropskih država, institucija EU, NATO-a i drugih međunarodnih organizacija, ukupno njih 46, kako bi se pozabavili najhitnijim pitanjima za bezbednost i dobrobit građana širom Evrope.

Predsednica Osmani će učestvovati na dve plenarne sednice Samita EPZ kao i na okruglom stolu lidera na temu „Zaštita demokratije: borba protiv manipulacije informacijama od strane stranih država“.

Na marginama samita Osmani će imati bilateralne sastanke sa drugim evropskim liderima i učestvovaće na prijemu koji organizuju kralj Čarls Treći i premijer Kir Starmer, navodi se u saopštenju.

Tokom bilateralnih susreta, Osmani će razgovarati o značaju jačanja saveza sa drugim zemljama, kao i produbljivanja saradnje sa partnerskim državama sa posebnim osvrtom na oblast bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari