Osmani: Sa SAD tražimo modalitete za meru reciprociteta prema Srbiji

Ostavite komentar


  1. Ne treba sumnjati u „postene“ namere Vjose Osmani i SAD. Aktuelna arnautska garnitura na vlasti u Pristini, zajedno sa SAD, neizostavno trazi modalitete, na koji nacin, ponovo da obmanu i prevare srpsku stranu. Da im ponude neku laz, kako bi ih naveli da nesto prihvate i potpisu, cime bi srpskoj strani bile vezane ruke. Ako se samo vratimo u blisku proslost arnauti su se pokazali kao pravi velemajstori u kreiranju prevara i intriga. Umeju da odglume bilo koju rolu, i skrenu vodu na svoju vodenicu. Korak po korak, Briselskim sporazumima su svezivane ruke samo srpskoj strani. Uvodjenjem ovih divljackih taksi, koje su kreirane od strane najvisih nemackih zvanicnika, bacene su u zasenak sve one prethodno neispunjene a potpisane obaveze od strane arnauta. Ko se vise seca Zajednice srpskih opstina? Svi pricaju samo o taksama?! Cak i srpski zvanicnici iz Beograda?! Prena tome ovi „modaliteti“ na kojima rade arnauti uz dirigentsku palicu SAD imaju samo jedan cilj? Kako stvoriti situaciju slicnu onoj u Rambujeu. Ne treba biti naivan, ne treba verovati bilo kome kada su u pitanju srpski nacionalni interesi. Nasi „nemacki prijatelji“ su nam, nadam se, otvorili oci. Jos nesto, ne zaboravimo Nemacka nije imala nista protiv kada su u EU ulazili njeni „prijatelji“ iz Drugog svetskog rata. Da navedem. Hrvatska, Madjarska, Rumunija i Bugarska, da ne nabrajam one druge drzavice lkoje su bili pouzdani saveznici u strasnoj proslosti. Zbog toga sam ubedjen da ce, po istom scenariju, u EU, pre od Srbije, biti primljeni i Albanija kao i kosovski Albanci, bez obzira sto imaju „teritorijalne“ probleme sa Srbijom.

    1. Pazite sta pisete Gospodjo knezevic, nemojte se posle zaliti kako vas svi napadaju. Cuo sam da vas vas psihijatar vise ne prima zbog toga.

  2. Osnova reciprociteta je jednakost. ali ovde se ne mozo pricati o nikakvom reciprocitetu jer je sa jedne strane Srbija, medjunarodno priznata drzava sa clanstvom u UN-u a sa druge strane nepriznati protektorat nesposoban da se uclani u UN. U cemu bi se ogledao taj reciprocitet, Srbija bi trebala da priznaje samoproglasene i nepriznate simbole , nazive i oznake te tvorevine na Kosovu? Zbog cega bi Srbija krsila medjunarodno pravo i davala legimitet tim nepriznatim nazivima i simbolima? Ne mozes ti na najlon kesu da flomasterom napises GUCCI i da onda trazis od drugih da priznaju da je to original i da trazis 5000 EUR za nju.

  3. Da li je moguće da će na ovu izjavu predsednice Skupstine, pa je zovite nelegalnom itd ali predstavnika onoga sto Ameriknaci priznaju kao državu, da li će jedina reakcija iz Srbije biti komentari na mrežama? I da li ce vlast najzad uputiti ako ne notu onda pitanje, zvanično iz SMIP, sta ovo znači, jesu li Ameri ono što znamo da jesu, njihovi savetnici I je li to mešanje u ugožavanje nekog poretka…. bilo šta!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.