Osmani: SAD nisu tražile da most na Ibru ostane zatvoren 1Foto: Vojin Radovanović

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, izjavila je da SAD nisu tražile da most na Ibru ostane zatvoren, već da se, kako je kazala, datum njegovog otvaranja odredi zajednički, na osnovu bezbednosne procene, prenela je večeras Radio televizija Kosova 2 (RTK 2).

U intervjuu za „Kallxo Pernime“, rekla je da je u interesu Kosova da NATO ostane prisutan i da SAD nastave da pružaju podršku, piše na sajtu RTK 2.

Kako je navela, „u nijednom trenutku Amerika ne traži da most ostane zatvoren“.

„Traže da sednemo zajedno i zajednički odlučimo o datumu, zasnovanom na zajedničkim bezbednosnim procenama. Ne znam ko to odbija jer nisam prisutna na sastancima ambasadora sa vladom (Kosova)“, izjavila je Osmani.

Ona je, govoreći o merama koje je EU uvela Kosovu 2023, rekla da su poslednjih nedelja obavešteni da su pojedine države tražile da te mere ostanu na snazi, te naglasila da je Nemačka podržava ukidanje tih mera.

„Poslednjih nedelja smo obavešteni da su pojedine države tražile da mere ostanu zbog njihovog nezadovoljstva iz različitih razloga“, kazala je ona, piše RTK 2.

Lokalni Srbi iz Severne Mitrovice se protive otvaranju za saobraćaj mosta na Ibru koji tu opština spaja sa Južnom Mitrovicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari