Osmani: Srbija negira zločine

Ostavite komentar


  1. Da li postoji presuda nekog relevantnog suda o tome da je Srbija izvrsila genocid na Kosovu? Ne? Sta onda lupeta ova Osmanijeva. Da li Osmanijeva zna sta je genocid? Da li Osmanijeva i ostali Albanci zaista misle da i dalje mogu da trube tu propagandu iz proslog veka i da i dalje mogu da glume nevine zrtve? Halo, u Hagu postoji sud formiran samo zbog albanskih zlocina.

    1. Postoji presuda a postoje i ljudi koji su te kazne odsluzili ili su jos uvek u zatvorima.
      Ne mora ona nista da trubi za to postoje dosta dokaza videosnimaka napravljeni i od srpske televizije cime su se ponosili vasa vojska i policija.
      Verovatno albanci nisu svetinje ali nikako nisu imali ni vreme ni sredstva da rade sta je srpska vojska postigle.Otprlike 300 ubijenih srba je smesno ,mada bolno naravno,uporedjeno sa 15000 albanaca od kojih 1500 dece.A na sve te zrtve srbi su bili jako ponosni.Televizija je bila puna tih uzasnih scena.
      Sad je beko drugo vreme kada je u modi da se to poruce i sajrije.
      To bogami malomorgen

  2. Srbi su sami sebi vadili organe i prodavali ih po svetu. ?Monstrumi. Lazna drzava,lazi na svakom koraku

    1. Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:

      -„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“

      -„Laž je srpski državni interes.“

      -„Laž je u samom biću Srbina“.

      -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“

      -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“

  3. Genocid na prostorima bivše SFRJ nije bilo, a najbliže genocidu bi bilo proterivanje i ubistva Srba tokom „Oluje“.Definicija genocida nije ograničena ratom,ubistvima i sličnim krivičnim delima , već obuhvaća i sistematsko ekonomsko ugnjetavanje,deložaciju,proterivanje,uništavanje kulturnog ,nacionalnog i verskog indetiteta,nasilno prevođenje u druge nacionalne i verske grupe,te niz drugih mera koje vode depopulazaciji grupe koja je izložena genocidu. S obzirom koliko je Srba preteklo ,tj ostalo da živi na KiM i u Hrvatskoj zaista bi trebalo „mudricu“ koja nonšalatno poteže pitanje genocida uputiti da pročita šta je genocid.U nesretnim ratovima devedesetih nema strane koja nije počinila zločine , nijedna ideja i motiv ne mogu i nisu opravdanje za zločin.Da bi gospođa bila merodavna prvo bi trebala kao i mi da osudi zločince u vlastitim redovima , a da li je?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.