Srpska narodna obnova prva je nacionalna stranka nastala nakon pada komunizma u Srbiji: Jedan od osnivača je i otac premijera Miloša Vučevića

Serijal Danasa o političkim strankama koje su od uvođenja višepartizma najpre zasijale, pa nestale sa političke scene

Ostavite komentar


  1. Скупиле се патриЈоте да оснују странку, уз свесрдну помоћ ДБ.

  2. Srbijanci nisu do danas shvatili da su srbi na balkanu bili nesposobni da se organizuju i da pariraju hrvatima; zato što su stalno živeli zaostali mitološki oblik
    intelektualno, neobrazovano, kulturno zatucanog naroda, najlakše im je bilo da se svi pod istorijskim okolnostima skupe pod jednu šljivu… umesto da postanu najjači beogradjani na balkanu, odlučili su danas da beograd pretvore u bosnu, liku, kosovo…

  3. Hvala na ovom tekstu. Mnogo toga ostaje nejasno. Kao dete sam slušao o „Jovićevcima“ koji su učestvovali u ratu kao paravojna formacija i da su bili rigorozni i disciplinovani. Nikada nisam čitao o tome iz ovog ugla. Istina je negde tamo.

  4. Osnivac je bio jedan – Resor Drzavne Bezbednosti – SR Srbije. Resetovanje masine na nultu 1990 godinu bi bilo najbolje resenje ali nazalost jos niko nije stvorio funkcionalni vremeplov.

  5. U zemlji srbiji zna se ko formira stranke jednim delo većim udba manjim delom stranci većinom zemlje zapada. Kolonije poput srbije služiće u 21 veku za prljavu tehnologiju spaljivanje odpada skladištenje nuklearnog odpada verovato medicinski odpad sve će to završiti ovde ne zato što nas zapad mrzi nego mi smo trenutno najjeftinija opcija u evropi drugo vladajuća klika zarad vlasti spremna je na sve. Navoručenije ko imalo soli u glavi ima a mlad je nek na vreme zbriše iz ovog devetog kruga pakla. Ovde vlast opozicija vladine nevladine režimski prorežimski mediji i ostatak institucija radi protiv vas.

  6. Мирко Јовић је био удбашка подметачина! Ипак, у овој плејади имена има неких искрених Срба антикомуниста, честитих људи од угледа, остварених у својим професијама који су хтели да сруше комунизам, васкрсну Српство и врате га међу европске народе тих раних деведесетих година! Данас, на политичкој сцени немамо десну проевропску странку, него бирамо између Лекиних и Кочиних следбеника и Добричиних и Латинкиних сведока….

  7. U to vreme bio sam sudent i povremeno sam, cekajuci za karte ispred bioskopa Jadran, nailazio na cetnike sa ikonografijom kao da us ispali iz partizanskih filmova najgore vrste. Oni su, medjutim, setali u trojkama ponosni na sebe. Mislio sam da je to anomalija, da iza nas ostaju i partizani i cetnici a narocito ustase i ostatak ekipe i da uprkos redovima za automobile Mazda i Sony trinitron televizore i kamere najbolje tek dolazi. U svojoj naivnosti radovao sam se demokratiji ali sam vrlo brzo shvatio da smo svi zajedno ozbiljno retardirani.

  8. Hahahaha „pad komunizma u Srbiji“… pa to se nikada nije desilo!
    I neće.
    Nažalost

  9. ŠTA GOD O NJIMA REKLI TREBA ZNATI DA SU BILO PATRIOTE SRBSKOG NARODA U NAJTEŽEM VREMENU.JOVIĆU SU MALO „CIPELE“ BILE VELIKE.JAVNI NASTUPI,ZGODNE SPONZORUŠE,LUPANJE PO LEĐIMA DA GOVORI ŠTO OVI NAMAZANIJI NEĆE I KOJI SU KONAČNO I PROFITIRALI.MIRKU DOBRO ZDRAVLJE I DUG ŽIVOT.

  10. Prateći slijed raspada i nastanka stranaka i pokreta proizašlih iz SNO, nema tu ni nikakvih demokratskih politika…sve se svodi na povratak u 19 vijek..i politiku..jedan narod, jedna vjera, jedna država..u duhu pravoslavlje (ne hrišćanstva)..

  11. Vuk, Seselj, Mirko Jovic, Stane Dolanc, Mika Spiljak i ostali DB drugari, u sta ste se to pretvorili drugovi i drugarice sa portala DANAS? Da nema sutra?

  12. Kako da vam verujem kada ne znate osnovne stvari. Komunizam nikada i nigde nije postojao.

  13. „Ime stranci dao je sam Mirko Jović, jer ga je ono asociralo na SNOdbranu koja je organizovala srpsku političku emigraciju“

    Naravno kad ti je u impressumu osnivac drzavina bezbednost gde da imas vezu sa srpskim emigrantima..necuveno?!

  14. Od komunista su jedino gori anti- komunisti… napisa jedan Čeh…

  15. Komunizam u Srbiji nikada nije pao !!! Sve te stranke su osnovali upravo komunisti , kako bi manipulisali Srbima i do dana današnjeg ostali na vlasti ! Srbima je lako manipulisati jer su uništeni kao narod u komunističkom genocidu!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.