Osnovan pokret "Kopaćemo": Osnivači nepoznati 1Plakat Printskrin Iks

Novoosnovani pokret „Kopaćemo“, čiji su osnivači za sada anonimni, saopštio je danas da okuplja sve koji veruju u zdravu, jaku i bogatu Srbiju i da mu je cilj borba protiv dezinformacija i podrška otvaranju rudnika jadarita.

„Pokret ‘Kopaćemo’ nastao je kao odgovor na rastući talas dezinformacija koje prete da zaustave projekat Jadar“, navedeno je u saopštenju tog pokreta.

Na sajtu kopacemo.com nisu navedena imena osnivača, uz obrazloženje da su za sada anonimni jer se, prosto rečeno, plaše za svoje živote“.

„Propaganda straha koja je uzela maha pretvorila je pristojne ljude u raspršivače ekstremističkih stavova. Svako ko bi rekao bilo šta suprotno njihovim stavovima stavlja mu se meta na čelo“, navedeno je na sajtu tog pokreta, na kojem nema ni broja telefona, ni adrese.

Pokret „Kopaćemo“ naveo je i da želi dijalog i razmenu mišljenja, ali na „civilizovanim osnovama“.

„Usled trenutnih okolonosti, nastavićemo našu borbu razbijanja propagande straha o rudniku jadarita anonimno“, navedeno je na sajtu „Kopaćemo“.

Tekst u odeljku „Misija i vizija“ naslovljen je sa „Spasimo rudnik jadarita“.

„Naša misija je jasna i odlučna – da državni organi ne zaustave projekat ‘Jadar’ na osnovu laži i propagande koja se širi na društvenom mrežama. Radimo na edukaciji javnosti, razbijanju neistina i promociji odgovornog rudarenja“, naveo je „Kopaćemo“ u opisu svoje misije.

Vizija te organizacije je da je „rudnik jadarita šansa da Srbija postane lider u regionu, unapredi infrastrukturu, pomogne životni standard građana i obezbedi stabilnu ekonomiju za buduće generacije“.

U odeljku „O nama“ navedeno je da je reč o nezavisnom građanskom pokretu koji se zalaže za otvaranje rudnika jadarita kao „ključnog projekta od nacionalnog značaja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari