Ostavkom predsednika opštine i u Kladovu će lokalni izbori biti sprovedeni 3. aprila 1Saša Nikolić Foto: A. Klencovljević

Stanovnici kladovske opštine će 3. aprila osim predsednika Srbije i narodnih poslanika birati i odbornike lokalne Skupštine, budući da je aktuelni predsednik opštine Saša Nikolić podneo ostavku kako bi se stvorili zakonski uslovi da 3. aprila 2022. godine budu održani i lokalni izbori.

Svoju ostavku prvi čovek Opštine Kladovo obrazložio je novinarima navodeći da je najracionalnije da uz predsedničke i parlamentarne i lokalni izbori budu održani u isto vreme.

-Najbolji način da proverite kakva je volja građana i kakvo je mišljenje građana jesu izbori. S obzirom da su parlamentarni i predsednički izbori zakazani za 3. april naredne godine, a lokalni izbori u Kladovu  trebalo je da budu održani tokom 2022. godine, mislim da je najracionalnije da i loklane izbore u Kladovu održimo u isto vreme. Duboko sam uveren da će građani prepoznati put napretka, put prosperiteta i da će još čvršće stati uz politiku SNS i politiku Aleksandra Vučića. Mi smo kao odgovorna lokalna samouprava pre svega sačekali da donosemo budžet za 2022. godinu da ne bi građani trpeli zbog toga. Ovo je najracionalnije, na taj način smanjujemo troškove oko izbora i mislim da će to građani razumeti. Siguran sam da će dati podršku onim ljudima koji će ih predstavljati u naredne četiri godine a to su ljudi koji su zaista mnogo toga dali za Kladovo, mnogo toga uradili u Kladovu i ja znam da  građani  to prepoznaju i vide – izjavio je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo u ostavci.

Sa podnošenjem ostavke predsednika opštine, prestao je mandat i svim članovima njegovog kabineta, zameniku predsednika opštine i članovima Opštinskog veća Kladovo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari