Oštećena Vučićeva slika na stranačkim prostorijama u Kragujevcu: Nasilje neće proći poručuje lokalni SNS 1Foto: GrO SNS Kragujevac

 

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kragujevcu najoštrije osuđuje akt nasilja koji se dogodio večeras, navodi se u njihovom saopštenju.

– Neodgovorni pojedinac, inspirisan i podstaknut nasiljem na koje svakodnevno pozivaju lideri opozicije posegao je večeras na prostorije Srpske napredne stranke u Kragujevcu. Napadač je ciljao deo naših prostorija na kojima je oslikan predsednik Republike Aleksandar Vučić, ističu iz kragujevačkog SNS.

Po njihovim rečima Aleksandar Vučić je neko ko je u proteklih deset godina od Kragujevca napravio industrijski centar razvojnih i modernih tehnologija – grad budućnosti.

– Gradski odbor Srpske napredne stranke u Kragujevcu čvrsto ostaje na putu koji je trasirao predsednik Republike. Ostajemo posvećeni razvoju i napretku našeg grada i naše zemlje. Nasilnici i mrzitelji nas na tom putu neće zaustavuti, zaključuju u svom obraćanju javnosti i medjima iz Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Oštećena Vučićeva slika na stranačkim prostorijama u Kragujevcu: Nasilje neće proći poručuje lokalni SNS 2
Foto: Z. S. M

Kragujevačka policija se, barem do sada, ovim povodom nije oglasila.

Pre noćašnjeg reagovanja GrO SNS Kragujevac, da se napad na njihove prostorije dogodio javnost je mogla da sazna iz medija bliskih režimu i SNS-u koji su nešto pre 23 sata reagovali naslovima: „Akt nasilja!” i „Sramotno nasilje”.

Poslednji, navodni napad na članove SNS-a odnosno njihov štand, barem koliko je medijima poznat dogodio se 10. decembra kada su nepoznata lica porušila njihov predizborni štand u Pešačkoj zoni.

Kao što je Danas tada pisao pored oborenog štanda SNS-a su stajali policajci koji nisu reagovali, vlast je optužila ujedinjenu opozciju za nasilje a opozcija „naprednjake” za farsu.

Ovaj slučaj je posle par dana zaboravljen i niko ga više, pa ni sam kragujevački SNS nikada nije pomenuo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari