MUP Srbije saopštio je juče da je uhapšeno 35 osoba, od kojih su 18 policajci, s područja Novog Pazara, Raške i Kraljeva, zbog osnovane sumnje da su švercovali naftu, alkohol i bezalkoholna pića preko administrativne linije sa Kosovom.

Ova grupa je osumnjičena i za davanje i primanje mita i posedovanje veće količine oružja i municije.

Akcija je izvedena u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom u Kraljevu i Specijalnim tužilaštvom u Beogradu.

U saopštenju MUP se navodi da su se osumnjičeni, u dužem vremenskom periodu, bavili krijumčarenjem različitih proizvoda domaćeg i stranog porekla i robe životinjskog porekla.

„Alternativnim putnim pravcima su prelazili administrativnu liniju u Kopnenoj zoni bezbednosti prema opštini Raška, radi izbegavanja mera carinskog nadzora i regulisanja poreskih i drugih obaveza. Za robu koju su prevozili preko Kontrolno-bezbednosnog punkta Rudnica u Raški sačinjavali su fiktivnu dokumentaciju, umanjujući količinu robe i njenu vrednost“, piše u saopštenju. Kako se navodi, krijumčari su policijskim službenicima davali poklone u unapred ugovorenim novčanim iznosima.

Privedeni su – Vladan Radulović, Nenad Trikoš, Ivan Okošanović, Slobodan Zekavica, Ujkan Kurbašević, Goran Babić, Miloš Račić, Dragan Brojačević, Ivan Radulovići Milan Cvetković. Policija je uhapsila i Aleksandra Đorđevića, Ivicu Virijevića, Bratoljuba Mutavdžića, Filipa Filipovića, Dejana Savića, Zorana Radovanovića, Zorana Čamagića, Jelenka Đorovića, Milinka Nikolića i Milinka Bekčića. Privedeni su i Srećko Urošević, Milan Tomović, Vladan Vidić, Dejan Marković, Ranko Biorac, Boško Nićiforović, Dragan Vasiljević, Ivan Ilić, Dragoš Milenković, Uroš Milović, Gordana Babić, Svetlana Trikoš, Miloš Bojović, Ljiljana Vasiljevići Suzana Babić.

Protiv svih vidova kriminala

Jučerašnja akcija policije sprovedena je u okviru široke akcije protiv svih vidova kriminala u Srbiji. Predsednik Boris Tadić je nedavno najavio da će Srbija pokrenuti najopsežniju i najkompleksniju akciju u borbi protiv organizovanog kriminala i da će u toj borbi biti angažovani svi nacionalni resursi. Veliku pomoćpolicija će imati i od „bele knjige“ o organizovanom kriminalu u Srbiji sa operativnim saznanjima policije. Procenjuje se da u Srbiji ima od 30 do 40 organizovanih kriminalnih grupa, koje se bave raznim vrstama kriminala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari