Otadžbina: Kako Srbi da očekuju istinu o ubistvima na Kosovu, ako Vučić ćuti o zločinu u kafiću "Panda" 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKO

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ ocenio je danas da ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne želi da otkrije istinu, za koju je 2013. tvrdio da je zna, o ubistvu dece u kafiću „Panda“ u Peći 1998, onda ni Srbi ne mogu da očekuju da to Albanci urade povodom drugih ubistava Srba na Kosovu i Metohiji.

„Ako predsednik Srbije ne želi da otkrije istinu o ubistvu dece u kafiću ‘Panda’ u Peći kako onda Srbi mogu da očekuju da to urade Albanci povodom ubistva srpske dece u Goraždevcu, povodom masakra nad žetecoima u selu Staro Gracko kod Lipljana, vinovnike zločina ‘Žute kuće’ i ostalih brojnih ubistava Srba na Kosovu i Metohiji“, navodi se u saopštenju tog pokreta.

„Otadžina“ ističe da daje punu podršku roditeljima dece ubijene u „Pandi“ da saznaju istinu, jer skoro punu deceniju čekaju od Vučića da ima kaže istinu o saznanjima koja ima povodom tog zločina.

„Mnogo puta su insistirali, tražili, molili, zahtevali da ih predsednik Srbije primi i da onaj koji je najmerodavniji objasni uzroke ove strašne pogibije“, dodaje se u saopštenju.

Vučić, koji je 2013. bio prvi potpredsednik Vlade Srbije i koordinator obaveštajnih službi, izjavio je u više navrata „da ima puno strašnih stvari da se objasni povodom ubistva dece u kafiću ‘Panda’ u Peći za koje se skoro verovalo da su to uradili Albanci ali da se zna da oni to nisu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari