Pokret Otadžbina: Više od 50 Srba u prištinskim zatvorima zbog navodnih ratnih zločina 1Foto: FoNet/AP

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ upozorio je danas da je po optužbama za navodne ratne zločine više od 50 Srba u zatvorima pod kontrolom Prištine a da država Srbija „ništa ne čini da ih zaštiti osim žalopojki i kuknjave“.

U saopštenju povodom hapšenja petoro Srba iz okoline Gnjilana zbog navodnih ratnih zločina, naveli su i da nisu „čuli ni videli“ da se u vezi tog i drugih hapšenja i „terora“ nad Srbima s Kosova i Metohije, oglasila Srpska lista.

„Posle hapšenja nedužnih Srba iz okoline Gnjilana zbog navodnih ratnih zločina, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je neobičnu izjavu da je ‘mrak pored zoru najgušći’. Ne znamo šta je pesnik hteo da kaže te ga molimo da nam pojasni, samo da ne bude vojnog i političkog debakla sa srpske strane kao u Banjskoj“, saopštio je pokret Otadžbina.

U selima Pasjane kod Gnjilana i Bosce kod Kosovske Kamenice, zbog navodnih ratnih zločina, u subotu ujutro uhapšeni su Dragan Ničić, Dragan Cvetković, Slobodan Jevtić, Miloš Šošić i Nenad Stojanović.

Akcija je sprovedena po nalogu specijalnog tužioca iz Prištine, naveli su za RTS iz porodice uhapšenog Ničića, dodajući da je policija tokom akcije pretresla njihovu kuću, ali nije pronašla nikakvo oružje ili bilo šta drugo sumnjivo.

Povodom hapšenja kod Gnjilana, oglasilo se specijalno tužilaštvo u Prištini koje je navelo da je u akciji uhapšeno pet osoba osumnjičenih za krivično delo „ratni zločin“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari