'Otadžbina': Srbi na Kosovu pod torturom, šta je Vučić dobio razoružavanjem srpskih policajaca 1Foto: Printscreen KoSSev

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ saopštio je danas da je nasilje policijskih službenika u Kosovskoj Mitrovici prema Milošu Subotiću samo vrh ledenog brega torture koje doživljavaju Srbi u tom gradu.

Portal Kossev saopštio je juče da je Subotić priveden u Severnoj Mitrovici i, kako tvrdi, „pretučen u stanici od strane policijskih službenika, nakon što je pomerio kese sa javne površine kako bi prošao dok se vraćao kući“.

Pokret „Otadžbina“ u saopštenju navodi da je Subotić pravnik u rektoratu Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici zadužen za međunarodnu saradnju, te da se radi o ozbiljnom porodičnom čoveku prema kome je kosovska policija primenila brutalnu silu u prisustvu njegove supruge.

„Ono što je interesantno je da je severni deo grada Kosovske Mitrovice upravo na udaru albanskih separatista, a sve sa ciljem da se Srbi ne osećaju bezbedno da bi što pre napustili pradedovska ognjišta. Nažalost, torture i nasilja nad Srbima nema samo u Kosovskoj Mitrovici, ono se dešava i u ostalim mestima na severu Kosova i Metohije“, ocenio je taj pokret.

Kako se dodaje u saopštenju, zanimljivo je“ da je napad na Miloša Subotića osudila i Srpska lista, „koja, izuzev jalovih saopštenja, ništa ne čini da svoj narod zaštiti, a drži patronat u predstavljanju Srba“.

„Nema protesta, nema organizovanog okupljanja čak i ako se neki protest i desi on više liči na parastos nego na narodni otpor. Nema javnog obraćanja prisutnima, iako su kao politička stranka registrovani kod separatističkih vlasti i imaju svoje poslanike u Skupštini samoproglašene republike Kosovo“, stoji u saopštenju.

Taj pokret navodi da je čudno i obraćanje gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića, koji opravdava brutalne akcije nad srpskim stanovništvom, kao i mere represije koje vlada Aljbina Kurtija čini nad Srbima.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ ocenio je da je neobično da nad tim nasiljem nad Srbima oči zatvaraju i zemlje Kvinte.

„Ono što je nažalost i najbolnija tačka situacije u kojoj se Srbi nalaze jeste sadašnja vlast u Beogradu na čelu sa Aleksandrom Vučićem. Upravo je on, kako sam priznaje, zbog navodnog formiranja ZSO, naredio Srbima, pripadnicima kosovske policije, da vrate duge i kratke cevi i da napuste svoja radna mesta. Tačno 780 Srba, po izjavi Aleksandra Vučića, je to učinilo. Na taj način i od tada počinju nevolje Srba jer je omogućena apsolutna ekspanzija separatističkih vlasti na sever Kosova i Metohije i enormno povećano nasilje nad Srbima“, stoji u saopštenju.

Narodni pokret Srba „Otadžbina“ upitao je predsednika Srbije šta su tim razoružanjem srpskih policajaca dobili Srbi na Kosovu, šta je dobila srpska država, a šta on lično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari