Otkazan prostor za tribinu opoziciji u Leskovcu 1Printskrin Jugpres

Direktorka Centra za stručno usavršavanje u Leskovcu Anđela Kostić Minić otkazala je sinoć prostor u ovom gradu gde je trebalo da bude održana tribina opozicionih predstavnika.

Na tribini u Leskovcu trebalo je da govore predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik Zajedno Nebojša Zelenović, lider pokreta SRCE Zdravko Ponoš i poslanik Ne davimo Beograd Robert Kozma.

U mejlu koji je poslat, iz Centra za stručno usavršavanje kažu da im je žao zbog toga što tribina neće moći da se organizuje u prostorijama ovog Centra, piše Jugpres.

„Pretpostavljam da ste, budući da se bavite novinarstvom, informisani da je CSU Leskovac obrazovna ustanova (šifra delatnosti 85.59 – Ostalo obrazovanje) i da je prema članu 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja „u ustanovi zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe”.

Iz navedenog nedvosmisleno proizilazi zaključak da se političke tribine ne održavaju u ustanovama obrazovanja, navedeno je u saopštenju i dodaje se:

„Nadamo se da ćete imati razumevanja za ovakvu odluku CSU Leskovac i izvinjavamo se ako će vam ovo otkazivanje uzrokovati probleme u organizaciji tribine“, zaključuje se.

Sa druge strane, ovakva tribina održana je nedavno i u Kragujevcu u Skupštini grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari