Policija Republike Srpske identifikovala je nove osobe koje su u određenom periodu obezbeđivale haškog begunca Ratka Mladića i saslušala tri osobe radi dobijanja informacija o mreži podrške, navodi se u izveštaju Sekretarijata Vlade RS za saradnju s Haškim tribunalom za poslednja tri meseca prošle godine.

Kako su preneli banjalučki elektronski mediji, policija RS je, u saradnji s istražiocima Haškog tužilaštva, pripadnicima NATO i Eufora, analizirala pisane dokumente i fotografije pronađene tokom pretresa stambenih i drugih objekata lica koja se dovode u vezu sa mrežom podrške Mladiću. U izveštaju se još navodi da je MUP RS u poslednja tri meseca prošle godine nastavio aktivnosti na lociranju, hapšenju ili dobrovoljnoj predaji osoba koja traži Haški tribunal.

„Policija RS je posebno, analizom, izdvojila veći broj bezbednosno interesantnih osoba u smislu preduzimanja obaveštajno operativnih i vojno-policijskih mera prema njima. Prema nekim osobama u toku su kombinovane mere potpune operativne opservacije i nadzora“, stoji u izveštaju. Dodaje se da je MUP RS, u saradnji sa Sekretarijatom Vlade RS za saradnju s Tribunalom, postupao po 10 različitih zahteva Tužilaštva u Hagu koji su obuhvatali proveru podataka, utvrđivanje činjenica, obavljanje informativnih razgovora i dostavljanje dokaza u predmetima protiv Ratka Mladića i Radovana Karadžića, Vojislava Šešelja i Milana i Sredoja Lukića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari