(VIDEO) Otvorena "Pošta Kosova" u Severnoj Mitrovici: Građani izviždali kosovske ministre 1

Jutros je u severnom delu Kosovske Mitrovice zvanično otvorena jedinica „Pošte Kosova“ u prisustvu kosovske ministarke ekonomije i ministra lokalne samouprave. Tokom ceremonije otvaranja i obraćanja medijima članovi opozicione Srpske demokratije zviždali su u pištalje kako bi iskazali nezadovoljstvo ovom odlukom.

Kako prenosi Instagram stranica Zubin Potok INFO, u centru severnog dela Kosovske Mitrovice otvorena je ekspozitura „Pošte Kosova“.

Otvaranju su prisustvovali Artana Rizvanoli, ministarka ekonomije Kosova i Elbert Krasnići, ministar administracije i lokalne samouprave.

Ipak njihovo obraćanje medijima i celu proceduru otvaranja ispratili su zvižduci nezadovoljnih građana i pripadnika Srpske demokratije koji su se protivili ovoj odluci. Na slikama se mogu videti i transparenti na kojima Aljbin Kurti uništava ustav Kosova.

Kako je rekla ministarka ekonomije, važno je da svi građani imaju pristup kvalitetnim uslugama i to pod jednakim uslovima.

Krasnići je u svom obraćanju napomenuo da je ovo deveta ekspozitura Pošte koja je otvorena u četiri opštine na severu Kosova.

Na snimku se vidi i Milica Andrić Rakić iz Nove društvene inicijative koju je policija pokušala da spreči da priđe kosovskim zvaničnicima prilikom čega su je i odgurnuli.

Kako je kasnije rekla, ona je na protest došla kao građanka prvenstveno zbog izjava kosovskih ministara protiv srpske zajednice.

Nakon odlaska kosovskih zvaničnika, medijima se obratio i potpredsednik Srpske Demokratije.

„Danas se narod na severu Kosova buni protiv antisrpske politike gospodina Aljbina Kurtija i njegove vlade koja već nekoliko godina zaredom uvodi sankcije sopstvenim građanima – kosovskim Srbima i ostalim našim sugrađanima koji nisu Albanci“, rekao je Veljković i dodao da zaposleni u javnoj administraciji, majke i penzioneri moraju da putuju 60 kilometara  severno kako bi podigli platu.

Podsetimo, početkom avgusta kosovske vlasti zatvorile su sve objekte „Pošte Srbije“ na Kosovu, a pre nekoliko dana je najavljeno i da će umesto njih biti otvorene ispostave „Pošte Kosova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari