Otvoreno pismo Dragana Maršićanina predsednici Skupštine: "Gospođo Brnabić, kako vas nije sramota?“ 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Nekadašnji predsednik Skupštine Srbije Dragan Maršićanin obratio se otvorenim pismom aktuelnoj predsednici parlamenta Ani Brnabić, nakon odluke Vlade Srbije da usvoji uredbu kojom joj se omogućava da nastavi da živi u vili na Dedinju.

Predsednica Skupštine Srbija Ana Brnabić neće morati da se iseli iz vile Jovanke Broz – proizilazi iz nove uredbe koju je u četvrtak usvojila Vlada Srbije, kojom ova vila gubi status rezidencije.

Povodom ove odluke javnosti i predsednici Skupštine se otvorenim pismom obratio Dragan Maršićanin, nekadašnji predsednik parlamenta, prenosi portal Nova.rs.

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

Кako Vas nije stid gospođo Brnabić? Imate li ih i koji su Vaši unutrašnji moralni standardi kada Vas nije sramota da i po isteku funkcije predsednice Vlade nastavite korišćenje tzv. Jovankine vile, od sada „Anine vile‘‘.

Кao nekadašnji predsednik Narodne skupštine, koji se sa nostalgijom seća vremena obnove Srbije kao demokratske i pravne države, brutalno prekinutog dolaskom SNS na vlast, zgrožen sam odlukom Vlade Srbije da se vili u Beogradu u Bulevaru kneza Aleksandra Кarađorđevića broj 75 prenameni iz rezidencijalnog objekta u vilu za boravak i reprezentativne potrebe predsednika Narodne skupštine, čime Vam se omogućava njeno dalje korišćenje na teret građana Srbije.

U vreme kada sam obavljao dužnost na kojoj ste se danas Vi zatekli ne samo meni, već bilo kome iz mog političkog okruženja, takva beskrupulozna bahatost nije mogla ni na pamet da padne, a kamoli da je realizuje, jer bi ga smatrali ne samo politički nerazumnim, već da je s uma sišao.

I to je tako bilo sve do Tomislava Nikolića i Vas, gospođo Brnabić.

Očigledno, vremena su se promenila, pa nenormalno postaje normalno, nemoralno postaje prihvatljivo i uobičajeno ponašanje političara.

Teško je, ulaziti u Vaše motive da ranije, kao predsednica Vlade, koristite rezidenciju predviđenu za one koji tu funkciju obavljaju i pored više nego udobne sopstvene nekretnine na Dedinju od 328 kvadratnih metara, jer je to stvar karaktera, morala i Vašeg ličnog (ne)razumevanja realnosti u kojoj velika većina građana živi. To je bilo sasvim zakonito – ali ipak ! I nemojte se, molim Vas pozivati na bezbednosne procene, nemojte molim Vas.

Ali… donošenje uredbe Vlade kojom Vam se omogućava da nastavite korišćenje reprezentativne državne vile kao predsednica Skupštine predstavlja nepojamno i neoprostivo izrugivanje građanima Srbije.

Zaista, kako Vas nije sramota?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari