Otvoreno pismo Zelenovića predstavnicima EU

Povodom okruglog stola o izbornim uslovima

Ostavite komentar


  1. Prika, neki momci i đevojke su u sličnim okolnostima gazili Sutjesku, Neretvu, Igman…pod bombama i znali su kako stvari stoje sa demonkratijom.

  2. Priznajem da sam Šapčanin.Priznajem da lično poznajem Zelenovića. Priznajem da ovo što ću reći pokazuje moje pravo da znam šta je demokratija.
    Nebojša,zašto sa toliko naboja prozivaš NVO i predstavnike EU? Pitaš njih da li znaju šta je demokratija! A bio si pre neki mesec u Strazburu…Daj čoveče, spusti se malo na zemlju! Mlad si da tako brzo uzletiš. Nemoj da .prođeš kao Ikar. Znam ,nije ti lako da svaki dan slušaša one SNS-ovce koji traže Tvoju ostavku.Znam ,nepravda, laž i obest bole svakog
    slobodomislećeg čoveka. Ti nisi izuzetak. Ali, Tvoje javljanje, dva dana nakon sastanka, kada još uvek nisu izvršene analize, kad su glave još uvek usijane, ne daju ti pravo da izlećeš sa pitanjima koja imaju određenu konotaciju.Nego, jel ti ono reče, da će Tvoja stranka bojkotovati zbore u
    Šapcu, jer je takav “ sporazum sa narodom“. Ja ga nisam potpisao! Ako proglasiš bojkot u Šapcu, biće mi jasno da si ipak „zelen“ za politiku!
    Sa poštovanjem, ombudsman Grada Šapca u penziji.

    1. Svako ima pravo na svoje misljenje ali mislim da je g. Zelenovic lepo procenio problematiku ovog „sastanka“. Stavljaju na istoj ravnini lopove i one koji se bore protiv lopovluka, za one koje jesu za demokratiju i oni koji je unistavaju u Srbiji. Dakle, tolerisu nesto sto u svojim drzavama ne bi tolerisali i stavljaju nas u mat poziciju da se pregovaramo oko stvari koji su sasvim ocigledna. Ako su te sile za demokratiju u Srbiji, zasto ne vrse pritisak na Vucica da primeni pravila koja vaze i u njihovim zemljama? A drugo: nemoj da izvrces ni sporazum ni njegove reci: sporazum glasi da ce biti bojkot ukoliko se uslovi ne ispune. Nije ni Zelenovic rekao da ce biti bojkot jer je tako dogovoreno nego je rekao da ce izaci ukoliko bude uslova.

  3. odlično pismo. ja sam jedan od onih koji je bio za EU međutim ovih 7 godina „ćutanja“ EU na diktaturu u Srbiji me je žestoko pokolebalo. Da je danas referendum morao bi dobro da razmislim da li želim da uđem tamo

  4. Otvoreno pismo je skroz uredu, sem dela:
    “ Kao odgovorni ljudi poštovali smo zahtev organizatora da sastanak bude zatvoren za javnost i da nakon sastanka ne dajemo izjave za medije.“

    To odudara od bilo kakvog principa demokratije i transparentnosti. Vi ste predstavnici naroda, a ne interesne grupe, koje se sastaju iza zatvorenih vrata i ugovaraju dilove.
    Kakvi god da su, mediji su posrednici između vas i naroda.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.