Pacoli Čepurinu: Deklaracija ne krši međunarodno pravo

Ostavite komentar


  1. Jos manje je jasno o kom medjunarodnom pravu govori Pacoli. MSP je dao neobavezujuce savetodavno misljenje da SADRZAJ TEKSTA deklaracije o nezavisnosti ne krsi medjunarodno pravo. Jos jedanput: SADRZAJ TEKSTA deklaracije ne kris medjunarodno pravo kao sto ga ne bi krsio ni tekst deklaracije o nezavisnosti Borce. MSP se NIKADA nije izjasnio pozitivno o tome da je samoproglasena "nezavisnost" u skladu sa medjunarodnim pravom ili da su Albanci, kao nacionalna manjina, imali pravo da otcepe deo suverene drzave i da taj otcepljeni deo proglase nezavisnom drzavom. Ali dobro, sta i ocekivati od bizMismena koji je do mnogih svojih poslova dosao zaobilazeci zakone ili ih je kreativno tumacio a da ne spominjemo njegove ilegalne aktivnosti (potplacivanje) prilikom prikupljanja priznanja "nezavisnosti".

  2. Čepurin je obrazovan čovek, a Picoli je špekulant. Čepurin je javno rekao ono što se naši političari ne usudjuju da kažu, jer njemu se može da to kaže i hvala mu, to je bilo u našu korist.

  3. Čep-urin zaboravlja da po svi međunarodnim zakonima i pravilima, Krim ostaje deo Ukrajine ! A to zvanično podržava čak i vlast Srbije ! Taj ruski "ambasador" je izuzetno opasan lik po srpsku budućnost !

  4. Na međunarodno pravo se pozina predstavnik zemlje koje je anektirala deo tuđe teitorije(Krim),i aktivno,vojno,na istoku Ukrajine učestvuje u proruskom iredentizmu !

  5. @OTAN. Dobro si rekao Iredentizam (vraćanje okupiranih teritorija matici odnosno ujedinjenje rascepkanih teritorija naseljenih jednim narodom) za razliku od separatizma. Krim je uvek bio Ruski sve dok ga nije Hruščov 1954.god. kao nekakav miraz svoje žene Ukrajinke poklonio Sovjetskoj republici Ukrajini. Slično se desilo sa Sutorinom i Trampom albanskih Preševa i Bujanovca za srpski Ibarski Kolašin, Zvečan i Leposavić.

  6. @OTAN

    Cepurina kritikuje neko ko aktivno podrava velikoalbansku paradrzavu na Kosovu nastalu bespravnim samoproglasenjem a cemu je prethodilo bespravno bombardovanje suverene drzave? Mora da se salis, bolje ti je da budes u tisini.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.