Pajtić: Vučić da se ne poredi sa Đinđićem 1Foto: DS

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić pozvao je danas premijera Aleksandra Vučića da prestane da se poredi sa Zoranom Đinđićem.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima navodi se da je Vučić izjavom da mu prebacuju da nema staž izvan politike, „a kod Đinđića im to nije smetalo“, potvrdio da ne zna da postoji istina, i da su ljudi koji nemaju nikakvo utemeljenje u profesiji, nikakvo radno iskustvo van politike, nikakvu stručnu alternativu politikantstvu – opasni.

“Opasni su zato što su spremni da izgovore svaku neistinu, prekrše svaki princip, pregaze sve vrednosti – samo da bi u politici opstali. Zoran je 1989. postao profesor Univerziteta u Novom Sadu. Bio je i viši naučni saradnik u Centru za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu. Zorana kolege pamte kao najtalentovanijeg filozofa njegove generacije. Njegove knjige „Subjektivnost i nasilje“, „Jesen dijalektike“, „Jugoslavija kao nedovršena država“ i „Srbija ni na istoku ni na zapadu“ prevedene su na niz stranih jezika”, napominje Pajtić.

On dodaje da naslove Šešeljevih knjiga, čiji je Vučić bio recenzent, ne bi spominjao, jer se zalaže za elementarnu pristojnost javnog diskursa.

“Molim gospodina Vučića da sebe, i sebi slične političare, koji niti imaju radno iskustvo van politike, niti su se nečim, osim politikantstva bavili, ne poredi sa Zoranom Đinđićem. Jer, Srbija pamti”, ističe se u Pajtićevoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari