Danas saznaje: Palma navodno porukom raskinuo koaliciju sa Dačićem, socijalisti sumnjaju u autentičnost poruke 1foto FoNet Aleksandar Barda

Najdugovečnija koalicija na našoj političkoj sceni između Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme više ne postoji, saznaje Danas u krugovima bliskim SPS-u.

Kako navode socijalisti saradnju dugu 16 godina jednostrano je danas raskinuo Palma.

U njegovo ime poruku kojom se raskida saradnja poslao je Života Starčević, potpredsedmik JS.

Poruke su poslate na telefone kompletnog rukovodstva SPS, Ivici Dačiću, predsedniku socijalista, predsedniku izvršnog odbora Vladanu Zagrađaninu, kao i svim potpredsednicima.

„Poštovani, želim da vas informišem da ne želim više da vam budem na teretu, kako je moj poštovani brat Ivica Dačić rekao meni kako mu vi stalno spočitavate. Veoma brzo ću biti u jednoj emisiji, na televiziji koja naravno nije Šolakova, i saopštiti da ja više nisam u koaliciji sa vama, a da ću na sledeće izbore izaći samostalno. Želim vam puno uspeha u daljem radu. Dragan Marković Palma“, stoji u poruci.

Popredsednici SPS  priznaju da su dobili poruku kojom  Palma raskida saradnju sa socijalistima, ali pojedinci sumnjaju u autentičnost poruke koju su dobili.

„Palmina navodna poruka je na nivou  palanačkog trača. Ja nemam manir  da u tome učestvujm. I iskreno sumnjam u autentičnost poruke“, ističe jedan od potpredsednika SPS.

Vladan Zagrađanin kaže za Danas da koalicija traje od 2008. godine i bila je bazirana na principijelnim načelima, a u interesu isključivo Srbije i njenih građana.

„Poruku sam dobio od Žike Starčevića, zamenika predsednika JS, ali je ne bih komentarisao. U svakom slučaju, što se nas u SPS-u tiče, mi smo bili više nego korektan partner. Ako je to njihova definitivna odluka, želim im sve najbolje u budućem samostalnom radu“, ističe Zagrađanin.

Novica Tončev, potpredsednik SPS, kaže da poruku nije dobio, ali da je čuo da su „neki njegovi drugovi“ dobili.

„O tome ću da govorim na organima stranke, ako je ovo istina“, kaže Tončev.

Autentičnost poruke Danas je pokušao da proveri i na drugoj strani.

Navodni Palmin emisar Života Starčevič nije potvrdio za Danas da je poruka koju je navodno poslao autentična.

„Ne znam šta me pitate, da li je to neki novi trač. Nemam komentar na tako nešto“, napisao je u poruci Danasu Života Starčević, ne želeći da razgovara o poruci koja je poprilično uznemirila socijaliste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari