Palmer sa Petrovićem i Rašićem o izborima i uslovima u kojima su održani

Ostavite komentar


  1. Igrajmo se demokratije kada Srbi budu potpuno slobodni i kada se Albanci nauce da zive u dvadestprvom veku a ne u vreme Leke Dukadjina i Skender Bega.

    1. Miodraže, rat se završio pre 20 godina.
      Da li treba da budemo zarobljenici stereotipa o Albancima još 200 godina?
      Šta je alternativa dijalogu Srba i Albanaca na KiM?
      Da li „Beograd“ zna šta je bolje za Srbe na KiM od njih samih?
      Da li je Srbima na KiM potreban turor iz Beograda u dijalogu sa njhovim komšijama na KiM?
      Vreme ističe, a stvari na KiM konačno dolaze polako na svoje mesto!

      1. @glas razuma

        Da, rat se zavrsio pre dvadeset godina a Amerikanci su jos uvek zarobljenici stereotipa o Srbima i klintonovske polike prema Srbima. Alternativa dijalogu Srba i Albanaca na Kosovu je dijalog Srba i Albanaca u Srbiji ciji deo je i pokrajina Kosovo. Da li mozda „Vasington“ ili „Berlin“ ili „Tirana“ bolje znaju sta je bolje za Albance sa Kosova? Da li je Albancima sa Kosova potreban tutor sa strane u dijalogu sa Srbima?
        Vreme istice a stvari uopste ne idu u pravcu kako su to zacrtali albanski nacionalisti i njihovi sponzori. setimo se samo da su u vreme proglasavanja „nezavosnosti“ Amerikanci obecavali „ekpresan prijem u UN“. Proslo je dosta godina od tada.

        1. Ima li Srbija išta drugo a da nije teranje inata? Nema! Eh, zato i jeste tu gde je.
          Život ide dalje, a prosečni krezubi Srbin uz toplo pivo ispred zemljorqdbičke zadruge razgkada o teorijama zavere, Vatikanu, Nemcima, Rusima i kako se jelo zlatnim viljuškama za breme Nemanjića….
          Žalosno, i bolesno!

    2. Ovaj njegov susret sa Rasicem i Petrovicem, ima isti ili manji znacaj, od eventualnog susreta koji bi imao sa piljaricom na nekoj seoskoj pijaci u Urosevcu. Gledajuci ovoga coveka, koji i likom i delom, u pravom svetlu oslikava aktuelnu americku politiku na Balkanu, shvatio sam da je Kvazimodo neopravdano postao sinonim ruznoce.

        1. Ili ste naivni, ili….neobavesteni da Vasu neobavestenost ne nazivam pravim imenom. Ne postoji „precednik“, koji sme da potpise bilo kakav americki ultimatum. Takav se verovatno jos nije rodio medju onima koji vode ili, koji ce voditi ovu drzavu. Fukara ce, na svu srecu, ostati samo fukara.

  2. Tuzno je ali i smesno gledati kako Amerikanci i Albanci koriste davno provaljene i prevazidjene fazone koje je jos Milosevic koristio. Setimo se „postenih Albanaca“ koje je Milosevic vodio na ekskurziju u Rambuje i koji su bili deo srpske delegacije. Sta misle Amerikanci i Albanci da ce postici sa ovim „postenim Srbima? Ali dobro, ako analiziramo sva mesta po svetu gde su Amerikanci intervenisali, sta su time postigli, koje je momentalno tamo stanje, koliko stete su napravili, sta su resili a od cega napravili jos veci problem, uopste ne cudi ni ponasanje Palmera.

  3. Drzava Srbija za predsednikom Vucicem ne utice na izbornu volju gradjana Kosova srpske nacionalnosti, nego direktno se meza velikom propagandom, pretnjama i drugim nezakonitim radnjama na izbor gradjna na izbore, podrzajuci jednu stranu tj, srpsku listu. Srbi na Kosovu treba sami da biraju svoje predstavnike u institucijama Kosova, jer oni najbolje znaju svoje ljude koji ce raditi za njihove interese.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.