Palmer: Sporazum bez priznanja moguć ako se Beograd i Priština tako dogovore (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. zasto nizi cinovnik nekog stranog ministarstva (koji nije tokom cele karijere cak ni ambasador nije uspeo da postane) daje kupne izjave o najvaznijim drzavnim pitanjima Srbije? Inace, ne pregovara lokalna vlast gradske uprave, nego vlada Srbije i vlada Kosova

    1. Ne Srbija i Kosovo nego Srbija i pripadnici albanske nacionalne manjine.

      1. mozda nisi shvatio da je Goran Rakic potpredsednik vlade Kosova. Srpska lista ima i jos dva ministra u vladi Kosova, koji polozili zakletvu na ustavu Kosova u skupstini Kosova (a ne „Pristine“)

        1. Ali, nije država. Tako i Kosovo… Ako se lepo dogovore da ponovo dobiju status pokrajine.

  2. G. Palmer je istakao da SAD imaju interes u dijalogu, ali nije onbjasnio u cemu se ogleda taj interes. Interes za stabilnim Balkanom imaju i Kina i Rusija i oni to precizno definisu kroz biolateralne odnose. Palmer „pomaze“ Lajcaku sa se organizuje nastavak pregovora. Mozda bi mogli u tim naporima da objasne o cemu bi se sada razgovaralo kada SIptari ne ispunjavaju nista od toga sto su potpisali? Besmislen je bilo kakav dalji razgovor ako Siptari ne ispune to sto su potpisali. Uostalom, svi razumn i rokovi su prosli, pa je sasvim logicno da se krene od pocetka. OUN je odgovorna za privremeno upravljanje pokrajinom Kosovo i Metohija u okviru Srbije, pa bi bilo i krajnje vreme da tu odgovornost i demonstrira.

  3. Pogledajte samo facu ovog Palmera, a naš je zet. Stiče se utisak da nas mrzi. Ne mogu ameri Srbiji ništa, mogu samo da nam pljunu pod prozor. Pozdrav za EU i Amere.

  4. Naravno da je moguć sporazum bez priznanja – jer se KiM otima predaje albanskim muslimanima Briselskim sporazumom-dokumentom-tapijom, a ne što je neki srpski političar rekao da nikada neće priznati Kosovo. Moguće da se neće tražiti „javno priznanje“ – nego kako se dogovore SRB i KS kroz „kompromis“ – da ne bi neko bio optužen za veleizdaju.(Broselski sporazum).

  5. „bla bla bla bla ako se tako dogovore“ ! I „ovo“ je diplomatija ?? Ma daaaaaaj !!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.