Palmer za VOA: Obeshrabrujuća poruka EU Beogradu i Prištini, sa Grenelom partnerski

Ostavite komentar


  1. I R. Kosovo, nisu odobrili viznu liberalizaciju za ratifikovanu granicu sa CG tako da sada Aljbin Kurti sasvim legitimno zahteva poništenje dogovora. Malo paušalno, na nivou antiruskih botova govori o uticaju Rusije na članstvo u NATO CG koja je već članica i Severna Makedonija kojoj je SAD juče odobrio priključak.
    Za BiH, SAD kao tvorac Dejtona bi trebao najviše da brani svoje čedo, jer, kakve su garancije da eventualni sporazum Srbije i R. Kosovo neće da kroz neku godinu dovedu u pitanje, pozivajući se na nefunkcionalnost države…đ

  2. A do „stabilnosti i jedinstva“ regiona ce doci ako se legalizuje ona karikaturalna tvorevina na Kosovu? Wau. Kakvi „genijalci“ ovi Amerikanci. Da li neko zna da navede JEDAN uspesan primer americke intervencije i resavanja problema bilo gde na ovoj planeti? Avganistan, Sirija, Libija, Palestina-Izrael, Ukrajina? Cak su i Makedonci prevedeni zedni preko vode, promenili su naziv drzave, pristali na albanizaciju Makedonije, obecali im napredak u EU integracijama a dobili su jedno veliko NISTA. Ali ce zato, kao clanice NATO-a moci da posalju svoje gradjane da rizikuju svoje zivote zarad ko zna koje americke brljotine po Siriji i Avganistanu.

  3. Ne smeta njima ni kaskanje Srbije ni Zapadnog Balkana. Oni se bore protiv političkog i vojnog uticaja Rusije i ekonomskog uticaja Kine. Pa naravno da je legitimno pravo Rusije da se bori protiv integracije regiona u NATO pakt. Iskustva Srbije sa NATO paktom su više nego poznata. O kakvoj zavisnosti od ruskog gasa u Srbiji on govori, odakle da uvozimo gas, možda iz SAD? Odakle ga uvozi Evropa? Nemojte vi sa zapada i natovci da nas branite od bilo koga i da se sekirate za nas. Pokazali ste kako je ovde, a i po drugim mestima u svetu izgledao vaš Milosrdni anđeo, i ostali vaši anđeli. To što ovdašnji političari sa vama cvrkuću, sede, jedu i piju, to im je posao. Ali to nije moj posao. Za mene ste najveći zločinci posle drugog svetskog rata, ne samo zbog 1999. god. već i zbog svega što je sledilo godinama nakon toga. A i vi znate da jeste. Idemo dalje.

  4. Veliki humanisti ovi Amerikanci, oni samo zele mir, drugarstvo… A zli Rusi i Kinezi ih u tome opstruisu… Strasno.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.