Pandemija potisnula temu proširenja

Video-samit EU - Zapadni Balkan u organizaciji Hrvatske održava se danas

Ostavite komentar


  1. Lepo sad znaci vise nema nade da postanemo clanica Eu. Onda, ako mocna Eu i SAD bas zele da menjamo granice Srbije, da bi se namirili Albanci i stvorili drugu svoju drzavu u Evropi, na tudjoj teritoriji-srpskoj, pored Republike Albanije, hajde da menjamo i granice BiH, i pripojimo Republiku Srpsku Srbiji. Nisu granice sveta krava, niti je drzavnost Bosne i Hercegovine starija od srpske drzavnosti da ne bi mogla da se tumba, kad se vec nasa kroji po FAŠISTIČKIM MAPAMA. Na primer sve drzavnosti koje su nastale iz rasturanja Jugoslavije izvedene su iz drzavnosti KRALJEVINE SRBIJE. I sama drzavnost Jugoslavije izvedena je iz srpske drzavnosti. Dakle mi Srbi imamo pravo da iz svoje medjunarodno pravne tekovine prekomponujemo novu drzavnost svoje stare drzave i od dve nase REPUBLIKE napravimo sada jednu republiku, ili ako zelimo da budemo otmeniji KRALJEVINU SRBIJU, sa teritorijom od usca Sane i Une do Ibra. Prestolonaslednik Aleksandar Karadjordjevic nam je vec tu, samo treba da vratimo krunu, pa da vidimo onda ko ce i dalje satanizovati drzavljane jedne kraljevine.
    A, da sami srusimo i ovo malo drzave, makar na jednoj petini teritorije bi suspendovan njen suverenitet, stvarno je maloumno. Posebno sto EU glasno i jasno kaze da vise nece cak ni da nas laze, da postoji sargarepa da ce nas EU primiti u svoje clanstvo.
    Vreme je za neke druge medjunarodne integracije Srbije, sto ne znaci rat sa EU, vec samo RECIPROCITET.
    Moze Srbija sasvim lepo da saradje sa Kinom, koja nasih 7-8 milion Srba moze da finasira bez problema ko od sale, samo da bi imala svoj of-šor u Evropi. Ili SAD, koji je Klinton vec locirao na KiM, a Tramp bi mogao da se pozicionira u Beogradu. Ili Rusi, koji ce posle referenduma o ustavnim izmenama zavrsiti prekompoziciju sovjetskog prostora, i ponovo preuzeti ulogu PIJEMONTA i velesile, i zamenu MEKE MOCI, stvarnom vojnom moci prisustvom svojih formacija na bedemu Evrope i evroazijskog sveta, sto je Srbija uvek bila.
    VARLJIVI MIR uvek ima alternativu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.